– Jeg har et spørsmål: Vil du flytte til Furnes? spurte Rolf Skofsrud fra Furnes og Ringsaker etter å ha hørt kjøkkensjef Lise Solli Bakke fortelle om hvordan de jobber på Løten helsetun.

Fersk, varm mat hver dag, tilpasninger med tanke på hver enkelt brukers ernæringsbehov og middagsønsker fra brukerne. Det er noe av det som har gjort Helsetunet til et forbilde for mange innen ernæring for eldre.

Men det er ikke alle steder det er sånn. Derfor ga mange uttrykk for at de var imponert etter at Bakke hadde holdt sitt innlegg under konferansen for eldreråd fra Løten, Stange, Hamar, Ringsaker og Gjøvik torsdag.

– Burde vært oppskriften

– Vi bruker ikke kok-kjøl-metoden i Løten. Vi lager mat til rundt 200 personer hver dag, og vi har en sjuukersmeny. Vi prøver å være imøtekommende, og vi hører på ønskene fra brukerne, forteller Bakke.

På Helsetunet kommer også folk utenfra for å kjøpe seg middag.

– Når vi har klubb og duppe, kommer det folk fra Stange og Hamar, og det er kø i kantina, smiler Bakke.

Skofsrud var en av dem som lot seg imponere.

– Dette er oppskriften på hvordan det burde være rundt omkring. I Furnes har kjøkkenet blitt plukket ned, og det gråter vi over, sier han.

Stor del av omsorgen

Av de fem kommunene representantene kom fra torsdag, er Løten den eneste kommunen som lager maten til eldre slik de gjør på Helsetunet.

Skofsrud mener ernæring er særdeles viktig i eldreomsorgen.

– Maten gir høyere livskvalitet, og det har de eldre fortjent. Mat er like viktig som medisiner, sier Skofsrud.

Bakke er enig med Skofsrud.

– Mat har alt å si for en som er dårlig, sier hun.

I løpet av konferansen var også eldrerådene innom temaer som demens.

Konferansen arrangeres årlig og kommunene bytter på å være vertskap. Dette var første gang Løten sto for opplegget.

– Det er trivelig å samles, og det er fint å kunne se hvordan man gjør det i de ulike kommunene. Vi er innom høyaktuelle temaer, og det er nyttig for oss å få delta på slike konferanser, sier Helge Lundsbakken som er ansvarlig for konferansen i Løten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.