– Det er en del enslige menn som ikke er så vant til å drive på kjøkkenet, sier Torild Edvardsen.

Nå skal Frivilligsentralen holde kurs for menn som vil øve seg litt på kjøkkenet, eller som er lei av å spise Fjordland hver dag.

– Det synes jeg er for gæli, sier Torild Edvardsen, som tror en del karer der ute egentlig bare trenger litt starthjelp for å komme i gang med middagslagingen selv.

kravet er at de vasker opp

For en stund siden fikk Frivilligsentralene i Hedmark to millioner kroner på deling fra Gjensidigefondet. For Løtens del betød det 90.000 uforutsette kroner. Det var da ideen om et eget matkurs for menn kom opp.

Til å holde kurset har Edvardsen fått med Andres Lopez. Han er blant annet kjent som leder i Løten Arbeiderparti og fra Hamar sentrumsforening, men han skal også være en habil hobbykokk.– Jeg nevnte matkurset for ham, og han kastet seg på og sa at han ville ha det, forteller Edvardsen.

Selv skal hun la karene kokkelere i fred.– Vi har utstyrt kjøkkenet med ny induksjonskomfyr. De skal lage mat sammen og spise her. De holder på til de er ferdige. Og har vasket opp etter seg! sier Edvardsen.

Det var under et møte i samarbeidsutvalget matkurset kom på bordet. Der sitter både Edvardsen og Lopez.

– Jeg er glad i å lage mat. Mor er kokk, og familien min har drevet restaurant i Spania, forteller Lopez, som har vokst opp i restaurantmiljøet.

Han skal presentere noen enkle retter for kursdeltakerne

– Så får vi se om de er klare for litt utenlandsk mat som paella, tapas og risotto etter hvert. Noen kokk er jeg ikke, men vi skal ha en artig stund, sier Lopez.

skal lage hverdagsmat

Første kursdag er allerede førstkommende tirsdag, så blir det nytt kurs 5. november. Foreløpig er to karer påmeldt, og det er plass til et par til. I tråd med teorien om at jo flere kokker, jo mer søl har Edvardsen satt grensen på fire deltakere.

– Jeg har litt tro på at dette kan bli koselig. De skal ikke lage avanserte middager, men vanlig hverdagsmat. Hva de lager, er helt opp til dem selv. Jeg stiller med husrom, sier Edvardsen.

Ved frivilligsentralen testet de ut matkurs så vidt allerede i vår, men etter at første kurskveld var avholdt, falt instruktøren og skadet seg. Dermed ble hele prosjektet utsatt, men nå er tråden tatt opp igjen.

– Dette er sånt vi kan få til når vi får noen økonomiske bidrag, sier Edvardsen.

Ved Frivilligsentralen har de en rekke ulike tilbud. De har gågrupper, strikkekafé (hvor svært få strikker, men desto flere spiller kort), allsangkvelder, tegne- og malegruppe, knøttetreff for barn under skolealder, treff for hjemmeboende eldre, leksehjelp og en god del andre mer eller mindre faste arrangement.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.