Tor Karseth lot seg ikke be to ganger da han på vårparten ble kontaktet av Nordbygdarevyen i anledning den 24. oppsetningen av den tradisjonsrike bygderevyen. Han er godt kjent med revyfolka fra tidligere oppsetninger. «Bygdesnadder 24» har premiere i Løten kino fredag, og spilles i alt med sju forestillinger. Nordbygdarevyen har følt seg fram i retning tema. I Tor Karseths skaperverk er det blitt en tilnærmet politisk tematisering. Kanskje sågar opp mot en politisk satire, vil noen mene.

løtens nei

Tor Karseth sier til HA at det er Løtens rungende nei til kommunesammenslåing tidligere i år som danner bakteppet for handlingen. «Nei-et» er blitt til en folkekomedie.

– Handlingen starter dagen etter folkeavstemningen. Løtens mest kjente politikere, ordfører Bente Elin Lilleøkseth og Senterpartiets Marte Tønseth, kaster seg, til tross for politiske uenigheter, ut i hemningsløs feiring, røper Tor Karseth. Intrigen synes å være: Hvordan skal Løten best mulig klare seg når kommunesammenslåing så suverent er hivd over bord.

boney m-låt

Tor Karseth tar kommunesammenslåing og problemstillinger rundt Regjeringens ønske om større enheter til nye høyder, selvsagt med Løten i sentrum. En sangtekst har hentet inspirasjon fra den kjente Boney M-låta/strofen «By the rivers of Babylon», og har blitt til «Milla Hamar og Elverom».

Til Grundsetbanens 100 årsjubileum skrev Tor Karseth «Stas på stasjon». Årets Nordbygdarevy er på mange måter en forlengelse av den oppsetningen, med viktige relasjoner og forbindelser mellom Hamar og Elverum, Østerdalen og Glåmdalen.

– Det bygger seg opp til en åpenbaring med visjon Orion i andre akt. Stjernebildet Orion ligner på Hedmark fylke, der Løten er midtpunktet, sier Karseth.

I søken etter nye kommunekonstellasjoner oppstår den nye kommunen HEL, som ikke overraskende består av Hamar-Elverum-Løten. Hvem ligger i midten der? Jo, Løten, som tilrøver seg både den ene andre sentraliseringsgoden. Løten blir kort og godt sentrum. Folk av ulike herkomst og i ulike funksjoner gis roller. For eksempel blir Thomas Seltzer med aner i Løten sjef for Trygdekontoret.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00