Denne uken har det stormet internt i Høyre etter at klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) trakk tillatelsen til å skyte fire ulveflokker i Hedmark. Flere lokale Høyre-politikere har trukket seg fra verv eller meldt seg ut i protest mot regjeringens rovdyrvennlige politikk.

Nå har også Erik Reiersen, nestleder i Løten Høyre, trukket seg. Her er begrunnelsen hans:

- Jeg har meddelt styret i Løten Høyre og Hedmark Høyre at jeg melder meg ut av partiet i protest mot avlysningen av ulvejakt i Hedmark. Det er helt uhørt at vi i Hedmark skal få dette vedtaket mot oss. Man kan ikke behandle folk slik, tross alt så bor det folk utenfor Oslo. Dette vedtaket betyr at ulvebestanden kan få vokse fritt der det ikke er beitedyr, skriver han i en e-post til HA.

Reiersen mener det snart ikke er noen som tør å drive med sau i Hedmark lenger - fordi rovdyr tar så mange beitedyr.

Løten-politikeren utelukker ikke et comeback, men da krever han konkrete endringer:

- Jeg melder meg kanskje inn igjen når vedtaket er omgjort, eller når klima- og miljøminister Vidar Helgesen er fjernet, skriver han til HA.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.