I mars omtalte HA hvordan de seks familiefedrene i bandet Rock Bottom én gang i året skifter ut stasjonsvogn og skoledugnad med tungrock og hylende gitarer.

I kjølvannet av oppslaget har bandet blitt spurt om å opptre på Gregers i Hamar, og nå er spillejobben i boks – lørdag 21. oktober. HA fikk nyss om dette, og tok en telefon til bandet for å høre om ryktene er sanne.

– Ja, dette blir enormt; vår første konsert utenfor Løten. Vi aner ikke hvor dette vil bære, jubler vokalist Gudmund Velle.

Velle opplyser at bandet har tatt sommerferie fra de ukentlige øvingene, men at gutta vil stramme til opptil flere hakk i månedene før konserten.

– Vi må jo takke ja når Hamars største rockescene spør om vi vil spille, sier en entusiastisk Velle – som til daglig jobber som lærer.

Fare for utbrenthet

Fram til nå har bandet nøyd seg med én konsert i året, nærmere bestemt den tradisjonelle opptredenen de gjør på Ådalsbruk hver vår. I år dobler de antallet konserter når de skal stå på scenen på Gregers, bare et halvt år etter forrige show. Vokalist Velle humrer godt når HA spør om bandet er i fysisk og psykisk god nok forfatning til å takle et slikt hardkjør.

– Om vi blir utbrent? Haha, det er alltid en fare for det. Dette blir høstens store spenningsmoment, ler han.

Populært coverband

På Ådalsbruk er bandet vant til å trekke fulle hus. Velle regner med det også dukker opp en og annen publikummer i «storbyen».

– Vi har opplevd at mange har tatt turen fra Hamar til Løten for å høre oss, så det burde være noen som møter opp. Det finnes nok en del «Bottomjugend» i Hamar også.

– Dere har et offisielt navn på fansen deres?

– Haha, nei, jeg vet ikke; jeg fant det egentlig på akkurat nå, vedgår Velle.

Frontfiguren lover at bandet er klare, og at de vil gi alt på bortebane. Høy allsangfaktor står høyt i kurs når låtlista skal plukkes ut.

Rock Bottom har tidligere gjort seg bemerket ved å spille coverlåter av blant andre Iron Maiden og andre hardrockband fra overgangen mellom 70- og 80-tallet, og høstens konsert ser ikke ut til å bli noe unntak fra regelen.

– Vi tar en sjanse og hopper uti. Deretter får vi bare ta de konsekvensene det medfører å kombinere familieliv med to konserter på et år, avslutter Velle.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.