– Vi har noen ledige plasser. Det er bare å melde sin interesse, sier kulturskolerektor Margrete Nordmoen i Løten.

Kulturskolen i Løten har litt over 100 elever, men de kan godt ta imot enda flere spille- eller kunstglade barn og ungdommer. På messingblås og treblås er det plass til flere, og til og med vordende pianister har mulighet til å få sin første spilletime ganske kjapt.

– Ja, det er faktisk ledig plass på piano også nå. Det er første gang vi har. Rop ut, si ifra! oppfordrer Nordmoen.

Situasjonen på kulturskolen i Løten, med ledig tid for pianoundervisning, står i stor kontrast til hvordan det er i Hamar, Ringsaker og Stange. I alle da andre tre kommunene på Hedmarken er det ventelister på de fleste instrumenter, og særlig på piano, som tradisjonelt er det aller mest populære kulturskoletilbudet.

MÅ VENTE I ÅREVIS

Rektor Dag Inge Eide ved kulturskolen i Hamar og rådgiver og pianolærer Kristiane Hulleberg ved kulturskolen i Ringsaker forteller om flere år lange ventelister for pianoundervisning. Hulleberg forteller at de i Ringsaker nå i høst har kjørt nybegynnergrupper på piano for å kunne ta inn flere elever. Også i Stange er det venteliste på piano, men her er ventetiden bare på rundt et år, forteller kulturskolerektor Mona Djuphagen Flyen.

Nordmoen sier at de i Løten har mulighet til å ta inn elever fra andre kommuner for ett skoleår eller semester, dersom det ikke er nok unge løtensokninger som vil lære seg å spille et instrument.

– Vi har mulighet for å ta inn elever fra andre kommuner for en kortere periode, men vi oppfordrer først og fremst løtensokninger til å søke, sier Nordmoen.

Ulikt hva som er populært

Over jul starter et nytt semester, og det er fortsatt mulig å melde sin interesse. Piano er slett ikke det eneste instrumentet det finnes ledig undervisningstid for å Løten. Kulturskolen har ledig plass på messingblås og treblås. Gitar er det fullt på, men hvis noen vil spille i band, er mulighetene gode.

– Vi har fått den fine musikkbingen, og vi har lærere som kan ta inn flere som vil spille i band, sier Nordmoen.

Strykere har kulturskolen i Løten mange av, og her er det venteliste. Også på dette området skiller Løten seg fra resten av Hedmarken, for i Hamar og Ringsaker har kulturskolene plass til flere fiolinister og cellister nå.

Dette er også tilfelle i Ringsaker. Pianolærer Hulleberg i Ringsaker kan fortelle at de har ledige plasser på cello, fiolin, gitar og elgitar, men at korpsinstrumenter er blitt mer populært igjen, og at det her er ventelister.

– Korps har tatt seg veldig opp igjen. Her er det stor etterspørsel, sier Hulleberg.

I Løten, derimot, har kulturskolen plass til flere blåsere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.