– Jeg gleder meg, forteller Bernadette Baganda (6) mens hun retter på lua og gjør seg klar til start.

Hun er førstemann ut i løypa. Uten staver, men med humøret på topp, setter hun av gårde når startskuddet går. Bak henne følger rundt 20 andre skiløpere.

– Vi skal gå langt. Men ikke skikkelig langt, forteller Ingelin Nordeng (5).

For å sette stemningen hadde de voksne satt opp start-seil, tatt med norske flagg, og barne- og ungdomsarbeider Marit Solbakken stilte med kubjelle og vikinglue.

– De kaller meg for en okse, forteller Solbakken lattermild.

HVILKEN VEG GÅR LØYPA?

I forbindelse med ski-VM har Skøienhagan hatt en uke full av vinteraktiviteter. Ungene har gått på ski, hatt akekonkurranse, trukket hverandre på akebrett og brynt seg på stafett, hinderløype og mye annen moro.

Akkurat som i ski-VM bød barnehagens litt reduserte femmil både på et fall som Iversen og Niskanen og noen andre gnisninger mellom utøverne. Som da to av dem gikk mot hverandre i samme spor, og begge nektet plent å vike unna for den andre, men isteden brukte noen dyrebare sekunder på en lengre diskusjon rundt «hvilken veg løypa gikk». Men jevnt over var den sportslige tonen god.

Så var det da heller ikke mye som tydet på at Skøienhagans unge utøvere hadde det så voldsomt travelt med å komme i mål. Flere tok seg en rast undervegs og gomlet i seg noen håndfuller kritthvit snø, antakelig for å slokke tørsten.

LÅ STRØDD SOM PROFFENE

Thea F. Nybø (5) og Ingelin Nordeng (5) forteller at de har sett litt ski-VM på tv.

– I går så jeg på ski på tv hos bestefar. De gikk en lang bakke, forteller Ingelin.

– Jeg har også sett på tv at de går på ski. Men det er gøyere å gå på ski sjøl, vet du, sier Thea.

De to femåringene har fått med seg at proffe skiløpere i verdenstoppen ofte legger seg rett ned på bakken for å hvile når løpet er over. Thea og Ingelin hadde planer om å holde seg på beina.

– Så slitne blir ikke vi, sa Thea skråsikkert før løpsstart.

Men der tok hun jammen feil, gitt, for da femmila ble erklært overstått, og ingen helt visste hvem som hadde vunnet, men at alle før eller siden kom i mål, lå de unge utøverne strødd i målområdet.

OG HER kan du lese om Hamar-barnehagen som kjøpte snøkanon for å gi ungene ordentlig vinter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.