Forrige uke presenterte Høyre-lederen partiets mål for å digitalisere Norge. Blant annet ønsker de seg et kontantløst samfunn innen 2030. Partiets digitaliseringsutvalg vil fjerne butikkers plikt til å ta imot kontanter innen 2020, for å få en raskere overgang til et samfunn uten mynter og sedler.

Målsettingen har blant annet fått organisasjonen Ja til kontanter, med 26.000 medlemmer, til å reagere. De er bekymret for den overvåkingen de hevder kortbetaling medfører.

Gjengen i Løten er ikke så engstelige for overvåking, men de ønsker seg et samfunn hvor også de som ikke behersker data blir inkludert. «Inntil de som er så gamle at de ikke behersker de nye verktøyene er gått bort, må samfunnet etter mitt syn tilrettelegge slik at også disse kan få ordnet sine saker sjøl, og føle at de tilhører fellesskapet», skriver Kleppen i leserinnlegget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.