Korpsmusikken 17. mai fenget Kristoffer Rasch Gustavsen (16). Han begynte å titte på instrumentene og undersøke litt, før han fikk en lys idé om å søke seg inn hos kulturskolen i Løten. Der fikk han plass på trompet.

– Jeg hadde klimpra litt på gitar på skolen, men aldri spilt blokkfløyte engang. I starten, da jeg begynte å spille trompet, hørtes det helt forferdelig ut. Mamma måtte bare tåle det. Men det er blitt bedre, forsikrer den ferske musikanten.

Nå, etter et halvt år med trompetundervisning, samspill og en imponerende bratt læringskurve, er han klar for konsert i aulaen på ungdomsskolen med skolekorpset førstkommende søndag.

ØVDE TIL HAN FIKK GNAGSÅR

I september var Kristoffer med på seminar i Sälen i Sverige. Like etter startet han i skolekorpset. Han øvde til han fikk gnagsår bak leppa, opp mot et par timer hver dag. Noter hadde han aldri lest før, men han fant en smart måte å øve på: Han får partiturene av dirigent Ola Røndahl og legger inn alle stemmer i et noteskriveprogram på PC-en. Det gjør øvingen enklere.

– Da jeg var liten, lekte jeg i skauen og hadde det gøy der. Jeg hadde ikke noen interesse for å være med og spille da. Men jeg har vært musikalsk siden jeg var liten. Så er det litt rart å begynne i korps akkurat nå når jeg går på videregående og har minst tid, for jeg hadde hatt mye mer tid til dette da jeg gikk på ungdomsskolen, men det går bra, sier Kristoffer.

SIKTER MOT GARDEN

Kristoffer var med og spilte da skolekorpset i fjor høst tok en 3.-plass i JH-cup i Elverum. For 16-åringen har læringskurven vært bratt. Han startet med en enkel sang, før han gikk rett på Holmenkollmarsjen. Og i år skal han nyte 17. mai-marsjene, som han liker aller best, mens han selv marsjerer. På Gammel Jägermarsj skal han spille signalstemmen. Den kan han utenat.

– Jeg har aldri marsjert før heller, men det blir gøy.

Trompetisten har satt seg nye mål, for han har ingen planer om å legge bort instrumentet med det første. Han øver jevnt og trutt, og etter videregående er planen å søke opptak til Garden. Om ikke i hovedkorpset, så i signalkorpset.

Enn så lenge er det skolekorpset i Løten som gjelder. Kristoffer skryter av miljøet blant de 18 musikantene.

– Korpset er kjempesosialt. Jeg håper ingen har det dårlig i korpset her. Det ser ikke sånn ut, sier Kristoffer.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.