– «Trafikkontroll» var det veldig bra respons på da vi framførte det i Løten. Det handler om to gamle damer som er på biltur, men som til tross for nærpolitireformen faktisk blir stoppet av en politimann der ute i ødemarken, forteller styreleder Tove Nordby Øie i Nordbygdarevyen.

De gamle damene, som putrer rundt i en rusten boble med symbolske HB96 som kjennetegn, dunster alkohol. Det ender med full kroppsvisitering og tap av førerkort. Eva Irene Østberg og Siv Tove Engebakken spiller damene, og Sigmund Bratlie har rollen som politikonstabel.

HENTER SKRIVEGLEDE

Det er Øie selv som har skrevet nummeret, med innspill fra skrivegruppa. Nummeret var med i Nordbygdarevyen 2013.

– Dette var det nummeret som passet best til NM. Det er ikke mer lokalt enn at trøndere også kan kjenne det igjen. Ofte er det litt spennende med dialekt også på revyfestivalen. Der møtes folk fra hele landet, og teksten går ofte fort. Så det må vi øve litt på, sier Øie.

NM arrangeres fra 5. til 9. juli. Til konkurransen ble det sendt inn 300 bidrag, og 100 av disse skal konkurrere om gjeve titler.

Fra Løten reiser en tropp på sju personer - skuespillerne om en liten heiagjeng. Og om det ikke skulle bli noen pris, er revyfestivalen til stor inspirasjon for videre arbeid.

– Det er inspirerende å være der. Vi tar med oss mange gode ideer hjem igjen. Det hender også at vi kjøper tekster, som vi bruker i oppsetninger selv senere, forteller Øie.

HAR FÅTT PRIS TIDLIGERE

Av de 100 bidragene som skal konkurrere, plukkes det ut 20 som går til en finaleforestilling. Noen av dem plukkes ut på bakgrunn av responsen fra salen. Lydnivået måles, og de som når høyest på desibelskalaen, går rett til finalen, forteller Øie.

Hun har trua på Løten-skuespillerne.

– Kjenner jeg disse rett, får de fram latteren! slår hun fast.

Under festivalen deles det ut en rekke priser. Nordbygdarevyen har deltatt på NM tidligere også, og blitt belønnet med pris.

EN NY RUSTEN BOBLE

For anledningen har de to fyllekjørerne fått seg ny bil: en knallrød boble. Den er det Jan Østberg som har skåret ut i huntonitt, og datteren Elisabeth Østberg og hennes kjæreste Anders Lillebo har malt den. Bilen setter prikken over i-en for et ellers solid revynummer.

For én av Løten-skuespillerne blir Høylandet-turen ekstra spesiell. I tillegg til å spille politimann i Nordbygdarevyens nummer, har Bratlie faktisk også holdt i tømmene for et annet nummer som er med i konkurransen. Han var regissør for Vekerevyen i Volda, og herfra er nummeret «Døden» plukket ut.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.