Rundt 30 unge musikanter var oppom scenen da Løten kulturskole inviterte til karnevalkonsert mandag kveld. Oda Rundberget (8) var en av dem som fikk noen minutter i rampelyset. Der trivdes hun godt.

– Jeg synes det er kult. Det er kult å spille når så mange ser og hører på. De følger med, sier Oda, prinsesse for anledningen.

Hun begynte å spille klarinett i fjor. Under mandagens karnevalkonsert kunne hun by på «Kanskje kommer kongen».

SPILTE SÅ NESENE SPRATT

Kongen kom riktig aldri til ungdomsskolens aula, men det gjorde en hel haug andre, både med og uten karnevalkostymer. Kulturskolelærer Jon Fredrik Hjemli forteller at den årlige konserten pleier å være veldig populær hos kulturskoleelevene.

– De gir alt! Aspirantene startet etter høstferien; de har ikke spilt et år engang. Det er en veldig fin og ivrig gjeng, sier Hjemli.

Under aspirantenes åpningsnummer var faktisk den største brøleren at dirigenten, Hjemli selv, mistet klovnenesa. Men i likhet med de unge talentene spilte han på sjarmen, slik seg hør og bør når man sprader rundt i klovnedrakt.

Ifølge Simen Rundberget (10), også han en av musikantene, er det visst ikke hver dag kulturskolelærerne kler seg sånn.

– Nei, det er ikke helt vanlig, men det er morsomt, sier sheriff-Simen.

VIL SAVNE KARNEVALET

Etter at den ene spilleglade kulturskoleeleven etter den andre hadde servert godt kjente låter fra barnesangboka, inntok juniororkesteret scenen. Barna der har spilt noen år. For Eirin Benningstad (11) og Margrete Hjemli (11) ble dette deres siste karnevalkonsert, for snart skal de begynne i hovedkorpset.

– Det er trist! Jeg elsker karnevalkonsert! sier Margrete, for anledningen utkledd som en snerten Minni Mus.

Hun og venninnen Eirin, sistnevnte utkledd som en død cheerleader, altså med skjelettkostyme, tyllskjørt og en dusk i hver hånd, synes det er skikkelig gøy å spille. De pleier å være på sommerskole på Toneheim, og korpsturer er ordentlig stas.

– Når du hører musikk som du spiller selv – det er litt deilig, sier Margrete, som trakterer både trompet og fiolin.

– Også er det morsomt å spille i korps, legger hun til.

– Da er det kake i pausen! skyter Eirin inn med et bredt smil over skjelettdrakta.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.