Det skjer med et eget skrik-verksted i Juniorklubben i Ungdommens hus mandag kveld. Og det blir mer enn som så. Det blir også internasjonal lansering av et nytt Munch-brettspill. Løten kommune ved ordfører Bente Elin Lilleøkseth får det første spillet, laget av kunstneren Nina Molven.

Kulturelle skolesekken

Nina Molven fra Fargefabrikken i Fredrikstad kommer til Juniorklubben for å gjennomføre et Skrik-verksted, som en del av Den kulturelle skolesekken. Verkstedet spiller selvsagt på Edvard Munchs kanskje mest berømte bilde «Skrik» fra 1893.

Det blir bokstavelig en kveld med sprellende Skrik-aktivitet. Juniorklubbens medlemmer skal nemlig lage sin egen Skrik-sprellemann på Edvard Munchs bursdag. Skrik-sprellemannen blir en papirdokke med arm-ledd som «skriker» når en trekker i snoren som de er festet til. Skrik-sprellemannen lages i tykt papir/papp og kan fargelegges og dekoreres med ulike materialer.

Den kan brukes som leketøy eller veggdekorasjon.

er spent

– Det er nærmest med en skrekkblandet fryd vi drar i gang dette jubileumsarrangementet. Det er veldig spennende å se hvor mange som møter opp på Juniorklubben i kveld, sier virksomhetsleder Bente Hagen i Løten kommune.

Det er ikke mer enn en måneds tid siden Løten fikk sitt nye Ungdommens hus, der Juniorklubben er en av virksomhetene. Klubben er for 5.-7.-klassinger og har sine samlinger på mandager. De har huset til rådighet fra klokka 18.00 til 20.30. Klubbkvelden i kveld blir ekstra stas da det i tillegg til Skrik-verksted blir juleavslutning med pepperkaker og det som hører til.

Mellom 40 og 60

Kultursjefen i Løten, virksomhetsleder Bente Hagen forteller at mellom 40 og 60 pleier å møte opp på Juniorklubben.

Både kultursjefen, ordfører Bente Elin Lilleøkseth og helt sikkert Juniorklubbens medlemmer er spente på hvordan det nye brettspillet om Edvard Munch er. Det får de se når spillet lanseres ved klubbstart klokka seks i kveld.

Løten vet å ta vare på sin Munch. Edvard Munch ble født på Engelaug gård på Ådalsbruk i 12. desember 1863. Under 150 års jubileet i 2013 sto Løten for en omfattende markering, sammen med flere andre steder i landet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00