– Jeg blir overrasket om det er en annen type enn Hamar og Lillehammer julebrus vinner, sier sjuendeklassing Lea Blystad Wennersgaard.

Siden slutten av november har sjuendeklasse ved Hedmark Friskole drevet med et såkalt nysgjerrigperprosjekt. Mandag var prosjektets foreløpige høydepunkt med blindtest av ulike julebrustyper blant andre elever på skolen.

– Blindtesten har vært det morsomste så langt. Vi vil prøve å finne ut hvilken julebrus folk liker best, sier Isabel Nilssen.

Klar favoritt

Deltakerne på blindtesten skulle før de begynte å smake på brustypene skrive opp hvilken julebrus som var deres favoritt.

– Noe av det vi lurer på er om man liker den brusen som man sier man liker best, sier Jakob Tørring.

Og etter at testen var gjennomført hadde flere av deltakerne også kåret sin forhåndsfavoritt som vinner i blindtesten.

– Det var ikke lett å finne hvilken type de ulike var, men Hamar og Lillehammer var den jeg ga høyst score. Det var en som bare var ett poeng bak, sier Sigrid Helene Bøgeberg i tiendeklasse.

Forskerspirer

Flere hadde også samme brus som sin forhåndsfavoritt.

– Det var ikke lett, men Hamar og Lillehammer fikk høyest score, sier Simen Østberg.

Selv om hoveddelen av prosjektet er ferdig, gjenstår fortsatt mye rapportskriving før forskerspirene er ferdig med prosjektet. Uansett har nysgjerrigperprosjektet falt i god jord.

– Det har vært veldig gøy, sier Sigrid Eek.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.