Fra nyttår var det slutt på uttak av kontanter over disk ved Sparebanken Hedmarks kontorer. At det nå er automater, kort, internett og apper som gjelder, har fått flere løtensokninger til å reagere.

En av dem er Løten Frp-leder Helle Jordbræk. Sist uke hadde hun en besynderlig opplevelse i banken, som hun hevder ikke akkurat vitnet om at banken selv er klar for noe papirløst samfunn.

VIRKET GAMMELDAGS

Jordbræk besøkte Sparebanken Hedmarks filial i Løten for å få endret disposisjonsrett og adresse for Løten Frps konto. Hun henviste til Brønnøysundregistrene, hvor informasjonen om hvem som sitter i Løten Frps nye styre er registrert. Dette holdt ikke for banken, der ansatte ifølge Jordbræk sa at hun måtte ha med seg skriftlig dokumentasjon.

– Dette synes jeg er helt idiotisk. Jeg kommer til banken og skal gjøre en endring, så sier de at jeg må ha med skriftlig dokumentasjon..? Jeg skjønner ikke at dette kan være riktig. Brønnøysundregistrene har de selv tilgang til, sier Jordbræk, som ble frustrert og gikk ut igjen med uforrettet sak.

Hun synes det er forunderlig at banken, som digitaliserer stadig mer, selv er så gammeldags at de ba om å få papirer.

– Vi skulle endre adresse for Løten Frp. Søker man opp Løten Frp i Brønnøysundregistrene, får man opp korrekt adresse. Men det kunne de ikke gjøre, sier Jordbræk, som synes det var spesielt merkelig at hun ikke fikk slettet en disposisjonshaver som lenger ikke er med i Frp-styret.

– Når banken stiller stadig større krav til forbrukerne, må også forbrukerne kunne stille noen krav.

– TRENGER IKKE PAPIR

Banksjef John Retzius ved bedriftssenteret i Sparebanken Hedmark i Hamar kan av flere årsaker ikke gå inn i enkeltsaker, men han avviser at banken har for vane å kreve papirutskrift fra Brønnøysundregistrene for å få endre disposisjonsrett til en konto for en forening.

– Bedrifter, lag og foreninger har interne regler for hvem som skal få gjøre hva. Da må vi være helt sikre på at det er riktig person. Det er mye kompetanse ute på kontorene våre, men kanskje behandler de en sånn type sak en gang i uka eller halvåret. Det hender at folka våre der ute bruker litt ekstra tid på å forsikre seg om at alt blir riktig, sier Retzius på generelt grunnlag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.