Målet med den åpne dagen var å vise fram hva de driver med på arbeids- og opplæringssenteret (LAOS) like ved siden av Løiten brenneri. Og det er ikke rent lite, for bordene med produkter Linda Larsen, Mads Bye Langedrag, Thomas Almli, Lisa Hansen Pedersen, Henning Sletli og Rene Bråten hadde til salgs, rommet mye forskjellig. På veggen hang bilder signert Dag Løkenhagen, skikkelig fine kunstverk med julegavehyggelige priser. Mads Bye Langedrag hadde vevd løpere.

– Det gjorde jeg i vår. I høst har jeg lagd telysholdere, forteller han.

Han har vært på LAOS en god stund. Åpne dager med besøk, der folk fra nærmiljøet får se hva han og de andre på LAOS driver med, har han vært med på flere ganger.

– Jeg synes det er fint å få besøk her, sier han.

Viser fram hva de gjør

Arbeids- og opplæringssenteret er et kommunalt tiltak som gir tilbud om aktivitet, opplæring og sysselsetting til voksne i Løten med behov for bistand. Gjennom opplæring og arbeid skal senteret gi den enkelte bruker et individuelt tilpasset tilbud og være et sted for trivsel, trygghet og utvikling. Ragnhild Bekk er avdelingsleder.

– Vi har åpen dag to ganger i året. Det er viktig for å synliggjøre deltakerne og aktiviteten og vise fram verdiskapningen vi har her. Vi produserer noe, men målsettingen er ikke å produsere mest mulig. Vi legger til rette for opplevelser, sier Bekk.

LAOS hadde sendt ut invitasjoner til samarbeidspartnere til den åpne dagen. For anledningen hadde de etablert en egen kafé.

I tillegg til håndarbeidsprodukter driver LAOS vaskeri og Løten ved og service, de har voksenopplæring og aktivitetstilbud.

nye lokaler til 37 millioner

Om ikke lenge starter byggingen av nye lokaler til LAOS i Venslivegen i Løten sentrum. Bygget er beregnet å koste 37 millioner kroner, og her skal alle de ulike LAOS-tilbudene samles. Målet har vært at de nye lokalene skal stå ferdig neste vinter, men om det går riktig så kvikt, gjenstår å se.

Det nye bygget skal huse Løten vaskeri, dagaktivitetstilbud, sanserom, ved- og service, formgivingsrom og undervisningsrom.

– På sikt får vi felles lokaler. Da vil vi kunne synliggjøre enda mer av aktiviteten vår, sier Bekk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.