Midtpunktet i folkefesten var besøket fra hockeyheltene på Storhamars A-lag.

Hockeyspillerne spilte en høyst uoffisiell kamp mot et sammensatt lag fra Brenneriroa, etter at ordfører Bente Elin Lilleøkseth hadde klippet snora og offisielt åpnet anlegget.

Utallige timer

Leder i Brenneriroa Vel, og spiller på det lokale laget, Knut Vidar Moløkken, var fornøyd med oppmøtet lørdag ettermiddag.

Over 1000 stykker hadde møtt fram for å få med seg festen, som har vært planlagt i lang tid.

– Jeg har ikke oversikt over hvor mange timer vi har brukt på å forberede arrangementet, men vi brukte de siste 14 dagene på å legge slagplanen og fikse ting til det her, sier Moløkken.

Han er en av flere som har lagt ned over 1000 arbeidstimer for å få anlegget i stand.

– Det er mange dugnadstimer, og det er veldig mange folk som har bidratt, og det har vært veldig morsomt, forteller han.

Anlegget har kostet rundt en million kroner, og de har fått god støtte av Løten kommune og Norsk Tipping, forteller han.

Vil gi tilbake til samfunnet

Storhamar-spiller Patrik Bäärnhielm har deltatt fra klubben inn mot planleggingen av arrangementet. Backen forteller at dette var noe de umiddelbart tente på og ville være en del av.

– Vi vil gi tilbake til lokalsamfunnet. Og vi fikk med oss at det skulle åpnes en ny bane her, så det føles riktig at vi stiller opp på det her. Alle vi spillerne har tidligere spilt utendørs, så vi vet hvor mye det betyr for samfunnet at det finnes slike muligheter, smiler Bäärnhielm.

Nå håper han at den nye, flotte bana på Lund kan bidra til at det kanskje kommer en ny hockeystjerne fra nettopp Løten.

– Det er mange fra de traktene her som går på våre kamper, og det er kult om dette kan gjøre at flere begynner med hockey i Løten, forteller han.

Moløkken forteller at bana har vært meget populær i vinter, etter at den var islagt og ble tatt i bruk fra november.

– Det er veldig mange som har møtt opp. Det er omtrent fullt her hele tiden, forteller han stolt.

Møtte heltene

Og det er ikke bare lokalbefolkningen som har tatt i bruk anlegget, skal vi tro Moløkken.

– Det har kommet folk fra andre siden av Mjøsa, sør for Mjøsa, så det er tydeligvis populært å spille her, smiler han.

To av barna som ofte bruker bana er Iver Brodal (11) og Mathias Cae Ottosen (10).

De forteller strålte om kapp med lyskasterne når de sikret seg autografen til en av sine helter, Christian Larrivée.

– Det er veldig gøy at de kommer hit. Det er stort, smiler Brodal, og får støtte av kameraten.

Cae Ottosen forteller at de bruker bana flittig.

– Vi bruker den hver dag i friminuttene. Det er kjempegøy at Storhamar ville være med oss her i dag, stråler Cae Ottosen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.