Det er store snømengder som gjør at avgjørelsen ble tatt.

 - Vinterens spesielt store, og vedvarende snømengder gjør det vanskelig for vilt- og spesielt for rådyrene å ta seg fram og å finne mat. I en slik situasjon vil dyrenes energireserver og kondisjonen etter hvert bli dårligere, skriver kommunen.

Båndtvangen gjelder overalt innenfor kommunegrensene. 

 - Unntatt fra disse bestemmelsene er hunder som er i tjeneste for politi, toll- eller redningstjeneste, eller som brukes i ettersøk etter såret eller sykt vilt, skriver Løten kommune.

Det presiseres at båndtvang også gjelder for hund når den brukes for jakt, jakthund-trening og jaktprøver.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.