Det er fjerde juledag i Løten. Lukten av vedfyrt varme og lune kaker er det første man møter når man rusler inn på Skjold denne romjulskvelden. Inne i gangen står en liten familie som har tatt turen til Brandsrudvegen 216 for å nyte god julestemning.

– Det er første gang vi er her på juletrefest. Vi gleder oss til å se om julenissen dukker opp med noen godteposer til barna, smiler pappa Tollef Øverby.

Familien fra Løten synes det er koselig å møte kjentfolk og gå rundt juletreet etter en stille rolig julefeiring den siste uka.

– Det er litt trist uten snø, men det gjelder vel for de aller fleste her i området, sier mor Linn Hege Evensen, mens sønnen Birk (2) sitter pent på armen og venter på hva som skal skje.

En kjapp opptelling viser at rundt 40 personer tok turen til Skjold denne fjerde juledagen. Nestleder i foreningen Skjolds venner, Karin Hoel, er fornøyd med oppmøtet.

– Det er veldig bra med liv i lokalet på denne årlige tradisjonen med juletrefest. Det har nok vært flere unger her tidligere år, men vi er likevel glade for at så mange møter opp, sier hun.

Ildsjelene bak Skjold har de siste månedene gjort mye arbeid med huset, deriblant flere malingsstrøk og bygging av nytt uthus. Vedlikeholdet av bygningen blir nok likevel aldri helt ferdig.

– Vi har pratet på å isolere huset. I kveld er det lunt og varmt her, men det er fordi vi fyrer så godt, sier Hoel.

Skjolds venner ble dannet i 2000 og overtok det gamle trehuset i 2004. Siden den gang har venneforeningen lagt ned utallige timer for å ta vare på lokalene. Foreningen har i dag rundt 100 medlemmer som bidrar med dugnadstimer og annet arbeid.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.