Etter flere år med mange alvorlige juleulykker, viser tall fra Statens vegvesen at ingen har mistet livet i juletrafikken de to siste årene.

Inntil 1. juledag i år er det heller ikke meldt om ulykker i høytiden med dødelig utgang.

– Folk er stort sett flinke og tar det med ro. Men vi er likevel litt urolige. Stor trafikk, sammen med krevende vei- og værforhold i desember, betyr økt risiko, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Hvert år skjer det opp mot hundre ulykker med personskader i juletrafikken. Høy fart og forbikjøringer som skaper farlige situasjoner, er fellesnevneren.

– Ved å tilpasse farten etter forholdene og fartsgrensen, gir du et viktig bidrag til at vi alle kan ferdes trygt i juletrafikken, sier veidirektøren.

I juletrafikken i 2015 ble det registrert 83 alvorlige ulykker, men ingen dødsulykker. Heller ikke i foregående jul mistet noen livet på norske veier. I gjennomsnitt har tre mennesker mistet livet i trafikken hver jul de fem siste årene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.