Det finnes en pris for det meste, så også innenfor brukt av internkontrollsystemer. Nå har bygg og vedlikeholdsseksjonen i Løten mottatt en nasjonal sølvmedalje, i form av et diplom, for god oppfølging av vedlikeholdsarbeidet på kommunale bygg, litt enkelt forklart. IK-bygg Fagpris blir delt ut av Direktoratet for byggkvalitet, Norsk kommunalteknisk forening og KLP.

– Vi server 50.000 kvadratmeter med kommunale bygg i Løten. Avdelingen består av en liten administrasjon, håndverkere og vaktmestere. Vi har små ressurser og gjør så godt vi kan, sier seksjonsleder Erik Adolfsen.

HAR MINIMALT FRAVÆR

Arbeidsstaben han er leder for, er trofast. De siste årene har sykefraværet ligget på mellom 1 og 2 prosent. Flere av de ansatte har gullklokke, sistemann ble ansatt for fem-seks år siden, oppsigelser har de aldri vært borti, og de fleste blir til de pensjoneres. Arbeidskarene forteller om et godt miljø. Selv om de går stille i gangene, legges jobben de gjør merke til.

– Vi som sitter i ledelsen, er veldig stolte over den jobben som gjøres i bygg og vedlikeholdsseksjonen. Det blir lagt merke til, sier kommunalsjef Tore Edvardsen.

I går ble sølvmedaljen feiret med bløtkake i Utgårdsvegen, der Adolfsens stab holder til.

SATTE SEG PÅ SKOLEBENKEN

Samtidig ble det markert at fire ansatte ved avdelingen nå har tatt fagbrev som byggdriftere, eller vaktmestere. Ole Anders Stensåsen, Ove Østborg, Frank Engebakken og Kees Broekman heter de fire som satte seg på skolebenken en dag i uka. Engebakken og Broekman forteller at de tok fagbrev for å øke kompetansen og for å sikre framtida.

– Man står litt tryggere i jobben, sier Broekman.

De fire karene har i likhet med kollegene hvert sitt ansvarsområde. Østborg styrer i basishallen, Stensåsen på Østvang, Broekman på Helsetunet og Engebakken på Jønsrud og Lund.

– Det står respekt av å sette seg på skolebenken og gjennomføre dette etter å ha jobbet i 20–30 år, sier Adolfsen.

Fagbrev innenfor vaktmesterfaget kom på plass høsten 2014. Det har vært jobbet i mange år med å få etablert dette, forteller Adolfsen.

– Det er nok flere her som kommer til å melde seg opp til fagbrev framover, sa en av karene med glimt i øyet da marsipankaka kom på bordet i går.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.