• Bjørg Johansen (t.v.),og Ingeborg Skårholen (t.h.) er veldig fornøyd med maten de får av kjøkkensjef Lise Merete Solli Bakke (i midten) og resten av gjengen på kjøkkenet. FOTO: Asgeir Høimoen

– Det er klart dette er stas. Vi føler at det vi gjør er riktig, sier kjøkkensjef på Løten Helsetun Lise Merete Solli Bakke.

Nylig fikk Løten Helsetun tildelt diplom og blomster for sin innsats i årets Gylne Måltidsøyeblikk. Av 203 påmeldte, var Løten Helsetun blant de fem finalistene. Det var svært jevnt mellom de fire øverste i finalen, og helsetunet i Løten var blant disse fire. Helt til topps gikk Sundheim bo- og treningssenter på Vinstra.

Årets resultat for Løten Helsetun er et steg opp fra fjoråret, da de ble fylkesvinner, og blant landets 19 beste.

Konkurransen arrangeres av Landbruks- og matdepartementet og Forbrukerrådet, og målet med årets konkurranse var å skape engasjement rundt måltidene.

Brenner for det

Bakke ble rørt til tårer da diplom og blomster ble delt ut av assisterende fylkesmann Anne Kathrine Fossum.

– Jeg brenner for matomsorg for eldre og riktig ernæring. Jeg må takke alle på kjøkkenet og på resten av huset for at vi har fått til dette, sier Bakke.

Hun mener godt kosthold er en viktig forebyggende faktor for eldre.

– Det gir god helse, og det er noe av grunnen til at vi valgte å gjøre dette. Vi prøver også å ta vare på mattradisjonene til generasjonen som er her. De ansatte får også bruke sin kompetanse, og vi lager maten fra bunn, sier Bakke og legger til at de også er med på neste års konkurranse.

– Et forbilde

Fossum var full av lovord om helsetunet da hun delte ut diplomet.

– Løten Helsetun er veldig gode ambassadører for Hedmark og et forbilde for andre alders- og sjukehjem. Maks poengsum i konkurransen var 80 poeng, og alle finalistene hadde over 74, sier Fossum.

Som en del av premien får kjøkkensjefen inngå i et nettverk med departementet og Forbrukerrådet sammen med representanter fra andre alders- og sjukehjem.

– De skal jobbe med hvordan man kan få opp interessen for matglede for eldre, og bistå andre med å oppnå det de klarer her, sier Fossum.

Mange beboere på helsetunet var samlet i kantina da diplomet ble delt ut. Det er tydelig at brukerne selv er veldig godt fornøyd med det de får servert.

– Det er god mat her, sier Bjørg Johansen.

– Maten er gørrfin. De gjør en veldig god jobb på kjøkkenet. I tillegg tror jeg det betyr en del at de bruker gode råvarer i maten de lager, sier Ingeborg Skårholen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.