Nybygget som i løpet av et års tid skal reise seg på vedtomta i Venslivegen, er ikke småtteri verken i størrelse eller kroner. 1.100 kvadratmeter stort blir bygningen, som skal huse Løten ved og service, vaskeriet og de andre tilbudene Løten arbeids- og opplæringssenter (LAOS) driver.

LES OGSÅ: Inviterte til åpen dag

Og prislappen? Jo, den er på 31 millioner, ganske voldsomt i Løten-målestokk. Entreprenørfirmaet Hagen og Godager AS fra Stange vant anbudskonkurransen.

– I kronebeløp er dette av de største prosjektene i Løten. Prisen er omtrent den samme som for Østvang skole eller omsorgsboligene på Bøndsen, sier Erik Adolfsen, seksjonsleder for bygg- og vedlikeholdsseksjonen i Løten.

ved, vask og klasserom

De gamle lokalene på vedtomta er jevnet med jorden, og rundt 17. mai starter byggingen av de nye. I mai neste år skal de stå klare til innflytting for LAOS’ ansatte og 35–40 brukere.

Her blir det stort arealet for vedproduksjon, som i tillegg får et utendørs lager, moderne vaskeri med ren og uren sone, slik at de kan vaske tøy for helsearbeidere, det blir møterom, kontorer, rom for de ulike aktivitetene som i dag holder til ved Brenneriet, kjøkken, kantine, og en seksjon med dusj og garderober.

Andersen + Fremming er arkitekter for prosjektet.

en lettelse for laos

Allerede da generalplanen for yrkesbygg ble vedtatt i 1997, var det snakk om opprustning av LAOS-lokalene ved Brenneriet. Men intet ble gjort, og i 20 år har lokalene falt mellom to stoler. De har lenge hatt ønske om samlokalisering av de ulike tilbudene.

LAOS-leder Ragnhild Bekk sier at det er en lettelse å se at det endelig skjer noe på vedtomta.

– Det er så vi nesten ikke tror det! Nå har vi en jobb å gjøre: Nytt hus og nye lokaler gir noen nye muligheter.

Hun sier de nye lokalene er som en bekreftelse fra kommunen på at det de driver med ved LAOS, er viktig. Både ansatte og brukere er forventningsfulle, og LAOS egen avisredaksjon følger nysgjerrige med på framdriften.

Selv om de har ventet siden 90-tallet, sier Bekk at de er veldig fornøyde med siste del av prosjektperioden. Om om hun ikke senker skuldrene riktig ennå, kan LAOS-lederen i alle fall flytte fokus.

– Nå kan vi fokusere på det faglige innholdet, sier Bekk.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.