Byggingen av jernbaneundergangen i Løten havnet i retten da kommunen og grunneierne ikke klarte å bli enige om grunneiererstatning. I høst vurderte tingretten det slik at Løten kommune må betale Rom Eiendom 750.000 kroner for tomt. I tillegg må kommunen betale 350.0000 kroner for arealet den nye undergangen har tatt fra Stasjonsvegen 14 AS og Friskus Frisklivssenter.

LES OGSÅ: "Skjønner ikke at man kan bruke nesten 20 millioner på "det hullet" der borte"

Disse summene er betydelig lavere enn hva kommunen i utgangspunktet måtte punge ut. Onsdag ble formannskapet informert av rådmann Tollef Imsdalen om kommunens tolkning av dommen i et ekstraordinært møte.

For fortsatt strides partene. Frøydis og Bjarne Kjøs, som eier Stasjonsvegen 14 og Friskus Frisklivssenter, mener i samråd med sin advokat Christen Dahl at de 350.000 kommer i tillegg til de 400.000 som allerede er utbetalt. Kommunen på sin side støtter seg til advokat Steinar Mageli. De tolker det slik at de 350.000 inngår i de 400.000, og at Stasjonsvegen dermed må betale tilbake 50.000 kroner til kommunen.

SKUFFET OVER KOMMUNEN

Frøydis og Bjarne Kjøs reagerer på behandlingen de har fått av Løten kommune. Ifølge den første avtalen med kommunen fra februar 2015 var de forespeilet 400.000 kroner i tillegg til nytt areal for parkering av 20 biler, som skulle dekke opp for tap av 13–15 plasser. P-plassene ble stoppet av innsigelser fra Jernbaneverket.

Ekteparete Kjøs har drevet næringsvirksomhet i Løten sentrum en mannsalder. Tidligere denne uken sendte de brev til formannskapets representanter. Der gir de tydelig uttrykk for at de er svært misfornøyde med kommunens opptreden i saken. Blant annet refererer de til et møte to uker etter dommen kom, der de hevder kommunen holdt tilbake informasjon om at kommunen tolket dommen annerledes enn ekteparet, noe som fratok ekteparet muligheten til å anke saken i tide.

– Vi er oppgitt og skuffet over den behandlingen Løten kommune har gitt oss, skriver de i brevet, hvor de innstendig ber om at Løten kommune utbetaler hele summen, altså 350.000 kroner i tillegg til de 400.000.

AVVISER SPEKULASJONENE

Rådmann Tollef Imsdalen sa under onsdagens møte at han følger advokat Magelis tolkning av dommen. Rådmannen avviser spekulasjonene fra ekteparet om at de er offer for et taktisk spill.

– Det har kommunen ingen foranledning til å drive med. Jeg vil på det sterkeste tilbakevise spekulasjonene, sier Imsdalen.

Bjarne Kjøs sier han er usikker på hva de nå vil gjøre, men de vurderer Sivilombudsmannen.

– Skal vi gå til sak om hvordan dommen oppfattes, vil det koste like mye som vi nå er uenige om. Vi er et lite selskap. Vi har ikke råd til det. Sivilombudsmannen vil være en mulighet, sier Kjøs.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.