Onsdag skal de 52 ungdommene ved Friskolen entre scenen i Løten kino, foran en sal som etter alle solemerker å dømme vil være smekk full av venner, familie og andre musikalglade løtensokninger. HA var innom tirsdagens gjennomkjøring, og publikum har god grunn til å glede seg.

Det gjør de som skal stå på scenen også. Siden september har de øvd, tre skoletimer hver uke.

– Det er veldig gøy og annerledes enn vanlig skole, sier Karoline Omre Lie (15).

Hun spiller rollen som selveste Maria – hun som forsøker seg på klosterlivet, men som abbedissen sender til Kaptein von Trapp og hans sju barn som guvernante.

FERSKINGER PÅ SCENEN

Karoline har aldri drevet med teater, men hun har sunget i kor i mange år. I forestillingen får hun brukt sangstemmen sin mye. Heller ikke Filip Kirkeng (14) (von Trapp), Ludvig Samnøen (15) (Max) eller Eline Dahl (15) (abbedissen) har spilt noe særlig teater før, men de skled fint inn i rollene likevel.

– Jeg tror lærerne syntes personligheten min passet til rollen, sier Ludvig til bekreftende nikk og lett humring fra de andre.

– Det er veldig gøy. Det er proft, et ordentlige stykke. Vi jobber som et lag og får til noe sammen, fortsetter han.

Elevene skryter av lærerne. På Friskolens ungdomstrinn er det nemlig sånn at det settes opp musikal hvert tredje år, og da er alle elevene med. Tidligere år har de satt opp Annie og Spelemann på taket.

Tre ganger skal årets forestilling vises. Filip legger ikke skjul på at han gledegruer seg litt.

– Jeg kjenner sommerfuglene i magen. Det er spennende, men nerver skjerper en. Også gir det en veldig mestringsfølelse å gjennomføre det, sier 14-åringen.

GARDINER BLE KOSTYMER

Kostymene er på plass, også til de sju ungene i von Trapp-familien. Og akkurat som i filmen har de antrekk sydd av gardiner, nærmere bestemt Friskolens gamle.

Tidligere år har Friskolens musikaler blitt vist én eller to ganger. I år er det satt opp tre forestillinger, alle denne uken. Lærer Heidi Armann Syversen forteller at de ikke setter opp musikal for å vise seg fram. Det er først og fremst et pedagogisk opplegg for elevene. Men når de først har jobbet så mye med det, er det jo hyggelig at folk får sett forestillingen deres.

– Elevene gleder seg til å sette opp musikal. Her er alle med på scenen, de har fått minst én rolle hver, sier Syversen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.