– Turgrupper er blitt en farsott. Det er noen som går nesten hver dag. Det blir en møteplass og en mulighet for å treffe kjente, sier Arne Rom, leder i Løten krets av Turistforeningen.

Les også: Her er årets topp-poster i Løten.

Og sånn er det nok blitt. For bare i Løten er det ulike grupper og konstellasjoner av folk som trasker av sted daglig: Hver mandag formiddag er det gågrupper fra JAL i Nordbygda og fra gangbrua i Furavegen i Brenneriroa. Tirsdager møtes gågruppa Ut på tur - aldri sur ved Frivilligsentralen om formiddagen. På kveldstid på onsdager arrangeres det gåturer fra Løtenhallen, og hver torsdag formiddag spaserer en gjeng av sted fra Østrovegen 29 i Østroa.

Og på tirsdagskveldene gjennom sommeren arrangerer altså Turistforeningen sin Tirsdagstramp.

ADVARTE MOT GLATTE RØTTER

I Løten er Tirsdagstrampen blitt et tradisjonsrikt turtilbud, med historie tilbake til 1990. Turistforeningens kveldsturer har som mål å bidra til minnerike opplevelser, fremme folkehelsen og formidle kunnskap gjennom kveldsturer i lokalmiljøet. Denne uken gikk turen fra Klevfos. vandrerne fulgte stier i Finstadhagan og Englaugshagan med Rolf Wright Hagen som turleder, etter først å ha fått en liten påminnelse, også kalt risiko- og sårbarhetsanalyse, fra Rom.

– Jeg må advare mot glatte røtter og overanstrengelser, sa Rom, som oppfordret til en turmarsj i hyggelig tempo.

GÅR I JULI OG AUGUST

Denne ukens vandring var på drøyt seks kilometer. 24 personer møtte opp i duskregnet. Vanligvis er Tirsdagstrampens løyper på rundt fem kilometer. Tempoet avpasses, slik at alle kan delta.

Med på Tirsdagstrampen i Løten er mange faste vandrere. De går hver tirsdag fram til sankthans, så starter de opp igjen i august.

– Så skilles vi i slutten av august og ses igjen i mai, sier Rom.

Til sammen gjennomføres det 11 turer i sommer, ledet av ulike turledere. Turene går ulike steder i bygda. Ved sesongslutt er det arrangement for turdeltakerne med bevertning og premietrekning på Stousland-hytta på Målia.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.