– Kassa er helt skrapa. Vi har noen småregninger som vi har penger til, men ellers er det tomt, sier kasserer Oscar Wilhelm Nilssen i husstyret.

Les svaret fra kommunen her.

Tidligere i høst sendte Løiten Jeger- og Fiskerforening og Løiten Skytterlag, som eier huset, og husstyret en pengesøknad til kommunen. Etter 11 år trengte huset nytt gulv i flere rom. Klikkertparketten som ble lagt i 2005, var et bomskudd. Den tålte ikke bruken. 185.250 kroner søkte foreningene kommunen om i støtte til nytt gulv. Og fikk avslag.

skuffet over kommunen

Avslaget gjør Oscar Wilhelm Nilssen opprørt. Kassereren er lei det han mener er forskjellsbehandling av ulike idretter i kommunen.

– Idretten som drives her, er ikke verdsatt i forhold til fotballen. Samtidig tror jeg ikke fotballen i Løten greier å vise til tilsvarende resultater som vi har her.

Pengesøknaden var oppe til behandling i formannskapet 16. november. Avslaget ble vedtatt enstemmig av politikerne.

– Jeg er så skuffet at jeg ikke får sagt det, sier Nilssen.

Han forteller at Løten kommune har hjulpet til med tippemiddelsøknader, og kommunen har støttet arrangementer med pengebeløp, men foreningene har aldri fått støtte direkte til huset.

lånte penger i banken

Selv om kommunen sa nei til å bidra, er gulvet i huset skiftet. Det kostet 110.000 kroner.

– Skytterhuset har ikke penger selv; det er eierne som har spyttet inn til skifte av gulv, 50.000 fra hvert lag, forteller Nilssen.

Les svaret fra kommunen her.

Prosessen med å bygge huset tok 40 år for de to lagene.

– Vi har aldri brukt penger vi ikke har hatt. Derfor tok det 40 år. Da vi var ferdige, satt vi igjen med en regning på 800.000-900.000 kroner. Da gikk vi i banken og lånte penger. Vi har aldri gått til kommunen med regninger vi ikke har klart å betale selv, sier Nilssen, som nå allikevel synes det er på høy tid med litt kommunal pengestøtte.– Selv om alt gjøres på dugnad, blir det noen utgifter. Det forundrer meg at det plutselig fantes penger til hjertestartere til fotballklubbene. Det er fint at det er blitt flere hjertestartere i Løten, men det kan være behov andre steder enn på fotballbaner også. Vi har 400–500 personer innom i uka, minner Nilssen om.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.