Det er lenge siden de første diskusjonene om bygging av nye lokaler til Løten ved og service. Nå skal snart planene om de nye lokalene bli satt ut i live.

De nye lokalene til Løten Arbeid og Opplæringssenter, som Løten ved og service er en del av, er anslått å koste 37 millioner kroner. 17 millioner er satt av til prosjektet i budsjettet for 2017. Det nye bygget skal også huse Løten vaskeri, dagaktivitetstilbud, sanserom, formgivingsrom, undervisningsrom og kantine

– Oppstart av utbyggingen er etter planen i midten av mai. Ferdigstillelse vil etter planen bli i mai 2018, sier seksjonsleder for bygg- og vedlikeholdsseksjonen i Løten kommune Erik Adolfsen.

Allerede nå er forberedende arbeider i gang.

– Vi gjør klart til prosjektet nå. Vi tar veger, vann og avløp i forkant, sier Adolfsen.

Fire vil bygge

Løten ved og service har allerede flyttet til midlertidige lokaler ved Kilde gjestgiveri, i påvente av de nye lokalene.

Fristen for å sende inn tilbud til anbudskonkurransen er nå ferdig, og fire entreprenører har meldt seg på i kampen for å få bygge de nye lokalene i Venslivegen.

De fire som vil bygge lokalene for Løten Arbeid og Opplæringssenter er Hagen og Godager AS, Ø.M. Fjeld AS, Entreprenørcompagniet AS og Th. Johansen & Sønner As.

I et brev fra Løten kommune til tilbyderne kommer det fram at alle tilbudene er kontrollert med tanke på kvalifikasjonskrav, og alle tilbydere tilfredsstiller kravene.

Nå venter forhandlinger med tilbyderne.

– Vi kommer til å ta en prat med alle fire. Vi satser på å komme i gang med det i neste uke, sier Adolfsen.

Når en endelig avgjørelse for hvem som vinner anbudskonkurransen kommer, er ennå ikke klart.

– Det kommer an på hva som kommer fram i forhandlingene, sier Adolfsen.

Hovedvekt på pris

Når kommunen skal avgjøre hvem som får oppdraget, vil pris være helt avgjørende.

– Hovedvekten vil være på pris. Vi vil også hente inn referanser i arbeidet. Vi gjør det vi kan for å forholde oss til budsjettrammene. Går det over rammene, blir det en politisk sak, sier Adolfsen.

– Hvordan ser tilbudene ut med tanke på å komme innenfor budsjettrammene?

– Ut fra tilbudene tyder det på at vi kan gjennomføre prosjektet på budsjett, sier han, og ikke ønsker å gå nærmere inn på detaljene i tilbudene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.