Allerede fredag formiddag hadde en god del tatt turen både til alpinbakken og langrennsløypene i Løten. En gjeng på rundt 40 elever og lærere fra Elverum ungdomsskole benyttet dagen i skibakken.

– Det er veldig bra nå. Fint vær og fint føre, sier Mia Harviken (13), som sammen med Zandra Massafra Østmoe (13) og Benedikte Øvrevoll Jakobsen (13) boltret seg på slalåmski.

Fin lørdag

Men selv om ikke alle var like heldige og kunne bruke fredagen utendørs, er det fortsatt gode muligheter for gode vinteropplevelser i helgen.

Ifølge yr.no skal det bli strålende sol også fra formiddagen lørdag som vil vare litt utover dagen. Mot kvelden vil det skye mer til på Budor. Det samme gjelder også for Gåsbu og Sjusjøen, så lørdag kan virkelig ligge an til å bli en god dag i fjellet.

Og det kan være grunn til å benytte finværet lørdag. Søndag vil nemlig skyene ta mer over, ifølge meteorologene hos yr.no.

Gode snøforhold

I langrennsløypene stopper HA Tore Gerhardsen som sammen med datteren Nova Lill Nybråten Gerhardsen (8) og sønnen Emre Laurits Nybråten Gerhardsen (5) har tatt turen fra Kongsvinger. Yngstemann har ivrer såpass etter å få brukt skiene, at han ikke får stoppet.

– Har ikke tid, roper han og suser videre.

Tore og Nova Lill har imidlertid tid til å stoppe for en liten prat.

– Det er helt perfekt nå. Det finnes ikke noe finere sted for oss som vil gå på ski og som kommer fra lavlandet, sier Tore.

– Det er veldig bra. Sola skinner og det er koselig å gå på ski, følger Nova Lill opp.

I motsetning til i lavlandet, er det mye snø i høyden. Det begynner Øivind Nordvold i Budor hytteservice å merke.

– Det begynner å melde seg en del hytteeiere som skal ha måket tak og innkjørsler, og det blir nok bare flere utover nå. Vi merker at det øker på med folk her for hvert år, og det er nok et behov for tjenestene vi leverer, sier Nordvold.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.