• OPEL KADETT: Et yndet samleobjekt fra Dinky Toys’ Atlas-serie. Denne fikk bli med Åge Engebretsen hjem.

Åge Engebretsen var en av mange som tok turen til helgens retro, antikk og samlemesse i Løtenhallen, som er åpen både lørdag og søndag. I likhet med utallige andre gjorde han et varp. Mellom porselensvaser, tobakksesker, broderte duker og LP-plater dukket nemlig en blå Opel Kadett opp.

– Faren min hadde en sånn en på 80-tallet, så det vekker litt minner, sier Engebretsen der han står med den vesle modellbilen fra Dinky Toys’ Atlas-serie i hendene.

Han røper at han har en aldri så liten bilsamling hjemme, først og fremst med Amazoner, men det er rom for en Kadett også.

– Denne er litt lysere enn den faren min hadde, men den får en fin plass i samlingen, sier Engebretsen.

EN KOPI FÅR HOLDE

Selger Robert Laulier fra Biristrand hadde med seg et stort utvalg modeller av motoriserte kjøretøy til messen i Løtenhallen. Laulier forteller at han alltid har vært glad i biler, og at han har samlet siden han var liten gutt.

Med seg til Løtenhallen hadde han biler i flere prisklasser. Engebretsen måtte bla opp et par hundrelapper for Kadetten.

– Dette er ikke av de originale Dinky Toys bilene, for de kom på 70-tallet og koster en god del mer. Dette er en kopi, en Dinky Atlas, men du ser ikke forskjell, sier Engebretsen.

SNART 20.000 KULEPENNER

I likhet med Engebretsen er Jens Tangen, også han fra Løten, en av dem som gjerne tar en tur når det er antikk- og samlemesse på gang i nærområdet. For ham er det kulepenner som gjelder.

– Jeg nærmer meg 20.000 penner nå, røper Tangen og viser fram den flotteste av i alt tre nykommer i samlingen.

Kulepennen har en liten logo fra Selvaagbygg.

– Jeg samler penner av alle slag, men denne har veldig flott etui, sier Tangen, som måtte ut med en beskjeden femtilapp for pennen.

LØTEN ER TRADISJON

Det er Kanalbruket som står bak helgens messe i Løtenhallen. De godt og vel 20 utstillerne kom fra hele Østlandet for å være med. Kanalbruket, som holder til i Larvik, arrangerer inntil 20 messer årlig, og det er blitt en tradisjon for dem med en Løten-tur i januar. De ivrigste samlerne sto klare i det dørene åpnet lørdag morgen

– Noen leter etter noe veldig spesielt, og da er nok sjansen størst for å finne det lørdag morgen. Men vi holder åpnet søndag også, sier Wenche Hellum i Kanalbruket.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.