Alle barnehagene i Løten var invitert til lekeplassåpning i regi av Rotary og Løten kommune fredag formiddag. Store og små stimet til det utfordrende klatrestativet, den vriene balanselinen, den luftige kinahuska, for ikke å glemme den mildt sagt småkvalmende karusellen.

– Jeg synes det er fint, det er huske og litt forskjellig, sier Maria Langseth Multhagen (4) fra Skogli barnehage, før hun og venninna Iris Hansen (5) gir seg i kast med litt klatring.

Til tross for at vinterstøvler kompliserer det en smule, kommer de to jentene seg opp til toppen i en fei.

– Jeg kommer fra apene! utbryter Iris, som helt åpenbart er en dreven klatremus.

BLE FINERE ENN ANTATT

«En lekeplass i Munchs ånd» var utgangspunktet da Løten Rotary i samarbeid med Løten kommune begynte planleggingen av ny lekeplass på torget utenfor Kiwi. Rotary fikk 1 million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til prosjektet. Kommunen spyttet inn 1,8 millioner kroner for å få realisert planene. Med seg på laget har de hatt landskapsarkitekt Ingvill Sveen, som har tegnet plassen, M. Dobloug, C-H prosjekt og Schjølberg & Tombre.

Per Steinar Skjølaas i Løten Rotary forteller at lekeplassen ble enda finere enn de hadde håpet.

– Både kunstnerisk og med tanke på sammensetningen av lekeapparater er dette blitt veldig bra. Det er mer her enn vi hadde trodd vi skulle få til, sier han.

ORDFØREREN VILLE KLATRE

Faktisk har lekeplassen og åpningen av den vært så etterlengtet at folk var på plass allerede torsdag kveld da gjerdene ble tatt ned.

Også ordfører Bente Elin Lilleøkseth er glad for at den nye lekeplassen er ferdig. Hun sto for den formelle åpningen og snorklippingen. På spørsmål fra HA må også ordføreren medgi at hun får lyst til å klatre når hun ser hvor fine apparatene er.

– Etter jobb skal jeg skifte til bukse og få på meg et par andre sko, så skal jeg klatre litt. Jeg har en hjemme som har bestilt tid her i kveld. Høstferien tilbringer vi her i Løten. Det er ingen grunn til å dra noe sted nå, sier Lilleøkseth.

Hun takket Rotary og landskapsarkitekt Ingvill Sveen for engasjementet og kjærligheten som er nedlagt i prosjektet.

– Sola skaper varme, glede og trivsel. Det håper jeg denne lekeplassen også vil gjøre, sier Lilleøkseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.