Fylkesmannen har til sammen 1.250.000 kroner å fordele til ulike tiltak i beiteområder i 2017. Tilskudd kan gis til investeringer og annet utstyr som fremmer beitebruken i et område. 86.000 av disse kronene går til sperregjerde i Løiten allmenning. Et sperregjerde skal hindre beitedyr å komme ut av beiteområdet, og det kan også brukes til å avgrense beiteområdet mot veg, jernbane og bebyggelse.

Almenninga er ansvarlig for å innhente andre nødvendige tillatelser, som for eksempel fra grunneier eller andre med rettigheter i det aktuelle beiteområdet. Dersom automatisk fredede kulturminner eller deres sikringssone på fem meter berøres, skal arbeidet stanses umiddelbart.

Tiltaket skal være gjennomført innen 1. november 2020.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.