– Det har blitt ganske bra her. Det er litt annerledes enn det var før på Sentralen, men det er fint med forandring også, sier Julie Andersen Bakken (16).

Hun er en av ungdommene som er med i det nye ungdomsstyret til Ungdommens hus. Der sitter hun i styret sammen med Stine Jeanett Volden (14) og Mikael Andreas Auestad (13).

Lørdag var det endelig åpning av Ungdommens hus, som har flyttet inn i det som tidligere var idrettens hus. Lokalene er pusset opp, og det er klart for at ungdommene inntar stedet.

Samlet på et sted

Med Ungdommens hus ved idrettsplassen er mye av aktivitetene for ungdom samlet på et sted i Løten. Med skatepark, idrettsanlegg, mekkeverksted og musikkbinge er det noe for enhver smak i området.

– Det er positivt at man har fått samlet alt på samme sted, sier Bakken.

Ordfører i barn og unges kommunestyre, Hedda Skogvold (14) var også med på åpningen lørdag.

– Det er veldig viktig med et sånt tilbud for unge her i Løten, sier hun.

– Det er ikke alle som driver med idrett, og da er det fint med en sånn plass for det sosiale nettverket, sier Stine Jeanett Volden i ungdomsstyret.

De håper nå mange unge tar turen til Ungdommens hus i tiden som kommer.

– Vi vil vise at det er et trygt sted, sier Volden

Brukerstyrt

Ungdommene i styret får mye å si for hva som blir innholdet i huset. Tanken har vært at ungdommene selv skal få bestemme hva de vil ha.

– Det er jo ingen som kjenner ungdommen bedre enn oss selv, sier Skogvold.

Styret har allerede vørt med å bære inn møbler, og har hatt sitt første styremøte. De har ennå ikke helt klart hva de vil fylle huset med, men noen tanker har de kommet med.

– Vi har tenkt at vi kan ha noen temakvelder og litt sånt. Slik at det ikke bare blir de samme aktivitetene hele tiden, sier Bakken.

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth sto for den offisielle åpningen av huset, og hun var glad for endelig å få det åpnet.

– Dette skal være et hus styrt av ungdommen. Det startet som en løs idé i 2014, og nå er det endelig på plass. Jeg håper dette blir et hus hvor de kan føle seg hjemme. Uansett om de er interessert i motor, sjakk, data, idrett eller andre ting, sier Lilleøkseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.