Løten og Vang beitelag får inntil 70.000 kroner fra Fylkesmannen til å kjøpe inn radiobjeller for å forebygge rovviltskader.

Beitelaget har søkt om midler til tekniske tiltak i form av radiobjeller. Slike bjeller kan begrense tap av sau, ved at de gir mulighet for mer treffsikkert og effektivt tilsyn. Ved å fange opp uro i flokken og skadesituasjonen på et tidlig tidspunkt vil andre tiltak som skadefelling eller tidlig sanking raskt kunne iverksettes.

Fylkemsmannens miljøvernavdeling skriver at det prioriteres å gi tilskudd til radiobjeller i viktige beiteområder med relativt store tap og få alternative forebyggende tiltak. Fylkesmannen gir tilsagn om tilskudd til innkjøp av radiobjeller i tilhørende utstyr på inntil kroner 70.000. De regner et tilskudd på inntil kroner 1.000 per bjelle. Driftskostnadene ved bjellene skal dekkes av beitelag eller bruker. Bjellene forventes å ha en levetid på fem år, og beitelaget forplikter seg til å bruke bjellene fram til 2022.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.