Mindre enn én uke etter at Løten åpnet nye Ungdommens hus, kunne ordfører Bente Elin Lilleøkseth torsdag formiddag klippe gitarstrengen for en ny musikkbinge ved Løten ungdomsskole. Det er et tilbud til all musiserende ungdom i kommunen. Musikkbingen stilles til disposisjon både for kulturskolen, ungdomsskolen og Ungdommens hus.

nasjonal ordning

Du visste det kanskje ikke, men «musikkbinge» er en nasjonal betegnelse. En musikkbinge er et ferdiglaget øvingslokale som leveres nøkkelklart. Musikkbingen er lydisolert og akustisk tilpasset rytmisk musikk. Musikkbinger plasseres ofte i nærheten av skoler eller idrettsanlegg der barn og ungdom ferdes og har sitt nærmiljø. Musikkutstyrsordningen (MUO) er en nasjonal tilskuddsordning som to ganger i året gir penger til teknisk utstyr, akustikk og lokaler, med formål å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele landet. MUO har gitt 200.000 kroner til selve bingen – brakka – og 30.000 til utstyr. Utstyret innbefatter både sanganlegg, forsterkerutstyr og instrumenter.

kommunen med

Elever i valgfaget Sal og scene hadde gleden av å innvie den nye musikkbingen.

– Kjempeflott tilbud, er den gjengse kommentaren blant sang- og musikkinteresserte ungdomsskoleelever. Mindre fornøyd er ikke ordfører Bente Elin Lilleøkseth, som foretok den offisielle åpningen.

– Vi dekker opp tilsvarende tilskuddet fra Musikkutstyrsordningen, 230.000 kroner. Vi er glad for musikkbingen, som er et lavterskeltilbud. Nok et løft for ungdommen i Løten, og jeg er sikker på at musikkbingen vil være inspirasjon til at flere aktiviseres i musikk. Uten musikk får vi et fattigere liv. I dag er det moro å være ordfører, sier Lilleøkseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.