Derfor er det en godt kjent tekstforfatter løtensokningene møter under årets utgave av «Bygdesnadder». Visesangeren og forfatteren Tor Karseth fra Hamar la for alvor Løten for penn med «Arbesdaer». «Arbesdaer» handler om livet ved Klevfos Cellulose- & Papirfabrikk ved Ådalsbruk i Løten, hovedsakelig i 1920 -og 1930-årene. Det ble første gang satt opp i 1988 – da var det 100 år siden fabrikken startet produksjonen. Forestillingen har gått på NRK, og settes fortsatt opp flere ganger i året på Klevfos Industrimuseum.

Karseth er også kjent for «God Lautin» fra 2000, som ble skrevet i anledning tusenårsskiftet, og er en oppsetning med kor og korps, med utgangspunkt i historie fra den kjente årboka i Løten.

«Mattsrud sammarstid» er en annen, kjent Karseth-forestilling, likeledes «Stas på stasjon».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.