• GOD STEMNING: Kristian Dragsten skulle overraske Løten skolekorps med 20.000 kroner, men ble selv overrasket da han kom for å gi dem sjekken. Et filmteam fra Norsk Tipping var på plass for å forevige øyeblikket. Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
  • FLOTT KAKE: Skolekorpset kunne by på kake da Kristian Dragsten kom med sjekken. Det syntes han var hyggelig. Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad

I Camp Grasrot har to lag, med til sammen ti deltakere fra hele landet, konkurrert mot hverandre i ulike øvelser kjent fra Senkveld på TV2. Laglederne har vært Senkveld-programlederne Harald Rønneberg og Thomas Numme selv. Kristian Dragsten (19) fra Løten var med på Team Harald, laget som til slutt gikk seirende ut av Camp Grasrot.

I premie kunne hver av de fem deltakerne på Team Harald få gi bort 20.000 kroner til et lag eller forening de selv mente var en verdig mottaker. Dragsten valgte seg Løten skolekorps, og mandag var det dags for å overraske dem med den rause pengegaven.

OVERRASKET MED KONFETTI

Men: Det Dragsten ikke visste, var at korpsleder Henning Søbakken like så godt hadde informert korpset og stelt i stand et skikkelig kalas, som en slags mot-overraskelse.

Så i det Dragsten tok i døra og skred over terskelen til øvingslokale med sjekken i hånda, fyrte korpset av et par konfettikanoner så papirstrimlene fløy, og klemte til med en feiende flott marsj.

– Her kom jeg og tenkte at jeg skulle overraske dere ...! utbrøt Camp Grasrot-deltakeren, foran smørblide trompetister og fnisende aspiranter.

Norsk Tipping, som står bak Camp Grasrot, var på plass med et solid filmteam. I likhet med de andre episodene i Camp Grasrot skal Dragsten og skolekorpsets dobbeltoverraskelsesstunt legges ut på sosiale medier.

Dragsten har selv fortid som korpsmusikant. Han spilte kornett i korpset hjemme i Klæbu, men Løten skolekorps har han aldri spilt i, bare hørt på. Da han flyttet til Løten, valgte han heller å bruke tid på idrett og særlig fotball. Han synes likevel det var smart å gi pengene til korpset.

– For meg har musikk mye å si. Det er fint å kunne støtte dem som finner glede i musikken. Jeg håper de bruker pengene godt

– At de skulle varte opp med kake og konfetti, hadde jeg ikke trodd, sier han.

TANDEMSKI OG TRUGEFOTBALL

Veien til de 20.000 Grasrot-kronene har slett ikke vært enkel – det vet de som har fulgt Camp Grasrot på nett. Dragsten og de andre har fått prøve seg på tandemski, trugefotball i 20 minusgrader og kyssekonkurranse.

Korpsleder Søbakken er veldig glad for de 20.000 kronene. Skolekorpset skal kjøpe nye uniformer, og i den forbindelsen kommer disse pengene godt med, forteller han.

I sommer skal dessuten korpset på tur til England.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00