De fleste er ikke fremmede for filmkvelder. En kveld med fred og ro. Snacks for alles ganer står på bordet. Det er god stemning, i vente på å utelate dagens mas og tjas i denne verdenen og bevege seg inn i en annen. Men hvilken?

Én foreslår grøsser. Et svært kontroversielt valg i gjengen. «Jaja, da blir det thriller» blir det bestemt – som ofte er noe mer virkelighetsnært enn grøsser. Tiden går, men stemningen er fremdeles god og vi scroller nedover i thrillerkategorien. «Den da?» spør jeg. «Den har jeg sett» kommer det fra et sofahjørne.

En halvtime senere begynner tålmodigheten til visse å renne ut. Men det stopper ikke opp letingen etter en god film. Vi finner en potensiell thriller. Vi leser informasjonen om filmen. Ser ganske bra ut. Ingen innvendinger fra sofaen heller. Før vi tar en siste brief om dette er den rette, sjekker vi filmdatabasen for å se poengscoren til filmen. 6,8 av ti har filmen fått og er akkurat lavt nok til å bli avfeid. «Skal vi kanskje se en komedie i stedet?».

På’n igjen der altså... Popcornet som er igjen er mykt når vi går bort fra Netflix og over til HBO – kanskje kjent for middelmådighet innen film, men eksepsjonelle på serier. En serie som alle i rommet har sett dukker opp mens vi scroller, og med det er fokuset et helt annet sted enn å velge en film å hvile øya på. Dette må vi snakke om!

«Nei, skal vi bare ta den eller?» og vi setter herved i gang med klassiker alle har sett... Det ble «Den grønne mil» og jeg er sliten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.