Ungdommens hus i Løten åpner offisielt førstkommende lørdag, noen måneder etter opprinnelig plan som var til skolestart i høst.

Det tidligere Idrettens Hus ved fotballstadion i bygda skal bli boltreplass for ungdom i alderen 13–18 år, etter at tilbudet ved Sentralen miljøsenter ble avviklet.

– Tanken er at det skal være et samlingssted for ungdom, en møteplass med lav terskel, hvor ungdom kan henge og gjøre ting, sier SLT-koordinator i Løten kommune, Marius Birkeland Nielsen.

ungdommen skal forme

Løten kommune ervervet lokalene fra Løten fotballklubb for 1,5 millioner kroner etter nyttår, og i avtalen har fotballklubben fortsatt tilgang til lokalene en dag i uka og 18 helger i året, i tillegg til fast kontorplass.

Siden overtakelsen har lokalene fått et ansiktsløft, blant annet med nytt kjøkken, og det er oppussingen som har tatt lengre tid enn forventet.

– Vi ville ha det skikkelig før vi åpnet, og har også malt fire strøk på alle vegger. Det er store arealer, sier Birkeland Nielsen.

Etter at håndverkerne har gjort sin jobb, er det framover opp til ungdommen hva de nyoppussede lokalene skal brukes til.

– Det skal være brukerstyrt. Ungdommen skal selv være med på å fylle huset med innhold, forteller Birkeland Nielsen.

Arbeidet skal håndteres av et eget styre bestående av ungdom fra bygda, og fire representanter er allerede på plass.

– Det er en veldig engasjert gjeng, men vi håper å få med et par til i styret etter lørdag.

håper på flere brukere

Det blir åpent for alle nysgjerrige fra klokken 12 til 14 lørdag, før ungdommen tar huset i bruk utover kvelden. Birkeland Nielsen håper mange foreldre benytter anledningen til å ta en tur innom.

– Vi ønsker å få foreldrene til å tenke at dette er et sted barna skal være, sier han.

Et viktig element i vedtaket om å flytte ungdomstilbudet fra Sentralen var et ønske om å få flere brukere til tilbudet. Det nye ungdomshuset vil ha kort veg til skateparken, idrettsbanene og mekkeverkstedet på Løten ungdomsskole.

– Vi håper på en synergieffekt der ungdommen knytter nye kontakter, og de som ikke driver med en aktivitet fra før, kanskje begynner med en etter å ha vært her, sier Birkeland Nielsen.

Lions Løten har for øvrig gjort ungdomshuset til gjenstand for sin innsamlingsaksjon, og vil være til stede på lørdag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.