På gressplenen utenfor huset i Kjøstadvegen ligger stabler med ved. Kubbene er ganske enkelt blitt pælmet ut fra vedskjulet, for der inne har May-Renee og Fred A. Olsen etablert butikk.

– Ja, dette er hobbyen som tok helt av! Vi gjør ikke annet enn å fiske og drive med dette, sier Fred A. Olsen.

Det er en sannhet med modifikasjoner. Både han og kona har jobber ved siden av, men på fritiden er de ivrige fiskere. Det går i ørret, gjedde og litt havfiske sånn dann og vann. Så ihuga er de at de for noen år siden begynte med import og salg av fiskeutstyr, etter å ha fått tilbud fra utstyrsprodusenten Savage Gear om å starte en liten butikk. Siden har det bare vokst.

ER PÅ 15–20 MESSER I ÅRET

Ikke nok med av veden har måttet vike plassen i vedskjulet: Hver sommer er May-Renee, Fred og fiskekompis og partner Johnny Kjeverud rundt på mellom 15 og 20 messer, nesten hver helg. De reiser de av gårde med fullastede biler og rigger opp stand med villmarkspanel.

– Det er litt spesielt når de ringer fra Norsk laksefestival og vil at vi skal komme med utstyret vårt. Det er litt rart at kveiteliner til Molde og torskeruser til Levanger sendes fra et vedskjul i Løten, sier Fred A. Olsen.

Ekteparet har selv fisket mye med utstyret de importerer. Det er ganske spesielle greier. En av wobblerne er formet som en rotte, en annen som en and, en tredje som en fullskala gummiørret, 40 centimeter lang.

– Ørreten og gjedda er glupske. Vår og høst svømmer tusenvis av mus over vann, og fisken tar andunger også. Det er omtrent gjort mer forskning på fiskeutstyr enn på medisiner til folk, sier Fred, som har ambisjoner om å bli Norges største leverandør av denne typen fiskeutstyr.

HAR LYST TIL Å STARTE BUTIKK

Den lille vedskjulbutikken i Løten har fått et så godt renommé at de har fått spesiallaget en 3D-print av en ørekyte i original størrelse.

– Leverandøren hadde ikke helt trua. Jeg fikk overtalt dem til å lage 1.000, mot at jeg kjøpte alle selv.

Fred A. Olsen forteller at alt de tjener, investeres i nytt utstyr. Foreløpig nøyer de seg med messer, nettsalg og butikken i vedskjulet, et utsalg som for øvrig har distriktets smaleste og minst forutsigbare åpningstider, men på sikt håper de ivrige fiskerne å kunne starte en ordentlig butikk.

– Du skal ikke se bort fra at det om en stund står «May og Freds fiske» på en butikk, sier Olsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.