Utgiftene til økonomisk sosialhjelp er høyere enn hva budsjettramma i utgangspunktet gir rom for i Løten.

Det stipulerte forbruket av økonomisk sosialhjelp var satt til 6,3 millioner kroner i 2016, men utgiftene er en del høyere enn dette, skriver rådmannen i saksframlegget til budsjett 2017 og økonomiplan 2017–2020. Det forventes at utbetalingene og antall brukere når det blir innført aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere under 30 år, noe som skjer neste år.

I Løten er det flere ressurskrevende brukere innenfor helse- og familietjenesten, Bolig, rehabilitering og omsorg (BRA) og hjemmebasert omsorg. Disse er i ulike faser av livet og har ulike utfordringer knyttet til helsetilstand og bomestring.

Innenfor barnevernstjenesten er det flere tunge saker som skal opp for rettsinstansene i året som kommer. Dette gir store utgifter til sakkyndig og juridisk bistand, som oftest også til plassering av barn i ulike hjelpetiltak, skriver rådmannen i saksframlegget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.