– Dette er veldig godt! Her er det sjampinjong fra Spania, resten er fra Colombia.

Neffer Hercilia Guerrero er i gang med å servere hungrige løtensokninger mat fra hjemlandet sitt. Hun har brukt hele dagen på å lage mat. Det samme har representanter fra seks andre forholdsvis nye Løten-familier.

Ameneh Khorouti kommer fra Afghanistan og har bodd i Iran.

– Jeg har lagd kyllingkebab, forteller hun, mens Mohammed Shahaka serverer syriske godsaker i et forrykende tempo.

FN-DAGEN PÅ ETTERSKUDD

– De har holdt på hele dagen. Vi prøver å knyte bånd mellom dem som har bodd i Løten lenge og dem som ikke har bodd her så lenge, sier Bente Hagen i kulturavdelingen i kommunen.

Det var Frivilligsentralen, kulturavdelingen i kommune, voksenopplæringen og Østvang skole som sto bak onsdagens internasjonale kafé. I fjor var 300 gjester innom arrangementet, og også i år var det stappfullt på Bøndsen.

MØTTE MANGE NYE

Arrangementet var gratis, men de frammøtte ble oppfordret til å gi et bidrag til TV-aksjonen.

Abrar Aljhmani (13) fra Syria, Danait Mebrahtu (11) fra Eritrea og Farahnaz Rahmani (12) fra Iran har bodd i Norge i henholdsvis et halvt år, tre år og fem år. De er enige i at det er en viss avstand fra kjøttkaker og poteter til eritreiske og syriske retter.

– Jeg synes det er fint med internasjonal kafé. Man treffer nye folk og blir kjent med folk, sier Danait.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.