Løten kommune eier lokalene i Mega-bygningen der tannklinikken Godtanna holder hus. For fire år siden begynte praksisinnehaver Yngve Haugstvedt å ymte frampå med en ønske om å få utvide seg overfor kommunen. Tidligere i år fikk tannlegene endelig tillatelse til å slå ned noen vegger og breie seg ut litt i andreetasje i sentrumsgården.

Utvidelsen har resultert i at Godtanna kan skilte med et flunkende nytt behandlingsrom, i tillegg til de to de hadde fra før, samt et eget røntgenrom. I samme slengen ga de ansatte resten av lokalene en oppgradering.

Godtannas ansatte har fortsatt ikke så voldsomt mange kvadratmeter å boltre seg på, men med tre behandlingsrom får de både dagen og logistikken til å gå opp.

– Tidligere hadde vi røntgenapparatet inne på ett av kontorene. Det var en utfordring. Nå er vi storfornøyde med tilværelsen, sier tannlege Haugstvedt.

FRA 700 TIL 2.500 PASIENTER

Nøyaktig ti år er gått siden Haugstvedt kjøpte Janos Bencsiks tannlegepraksis. Siden da er antallet pasienter økt fra rundt 700 til 2.500. Bencsik drev alene, fire dager i uka. Godtanna har fire tannleger og én tannpleier og er fullt opptatt på tre stoler hver dag.

– Det er 3,5 ganger så stor aktivitet her nå som for ti år siden. Nå har vi tatt i bruk deler av det gamle venteværelset til Brisol legesenter som tannlegekontor. Vi var helt avhengig av mer plass, og vi er kjempeglade for at vi fikk gjennom dette hos kommunen, selv om det tok fire år, sier Haugstvedt.

Tidligere har de måttet holde åpent til klokka 20 om kvelden for å få tatt unna, men etter utvidelsen fra to til tre kontorer slipper de å holde kveldsåpent for å få dekket Løten-folkets tannlegebehov.

To dager i uka er det likevel tannlegehjelp å få fram til klokka 18 om kvelden i Løten.

TOPP MODERNE KONTOR

De nye lokalene sto ferdige like før sommeren, men det er først nå tannlegene har tatt fasilitetene skikkelig i bruk. Veggene er malt, og gardinene er fjernet. I tillegg har de ny innredning.

– Det har vært en stor investering. Jeg tror ikke du finner så mye mer oppdaterte kontorer, sier Haugstvedt.

Godtanna er den eneste tannklinikken i Løten, i tillegg til skoletannlegen. Pasientene kommer hovedsakelig fra kommunen, men klinikken har også pasienter fra andre steder på Hedmarken og Østerdalen. For ti år siden hadde det store flertallet av løtensokninger tannlege i en annen kommune. Slik er det ikke lenger.

– Vi har hatt en fantastisk vekst og utvikling, sier Haugstvedt.

I tillegg til å behandle voksne, tar Godtanna imot barn og personer med psykisk utviklingshemming som ikke finner seg helt til rette hos skoletannlegen. Haugstvedt forteller at han har jobbet mye med barn og funksjonshemmede som har hatt store problemer med å gå til tannlegen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00