– Det er en ære å synge for deg!

Jørn Rune Volla smiler bredt idet biskop Solveig Fiske gir ham en god og takknemlig klem etter torsdagens opptreden.

Volla fikk framføre den trivelige julesangen i forbindelse med at biskopen kom innom som en del av denne ukas visitas i Løten.

– Var du nervøs for å synge?

– Nei!

– Hva er hemmeligheten?

– Jeg er født til å gjøre dette, svarer Volla kjapt og muntert.

Avis og håndverk

20-åringen er innom Laos tre dager i uka, og trives veldig godt.

– Vi lager blant annet avis hvor jeg kan skrive om det som interesserer meg: film, TV og videospill, sier han.

Sammen med blant andre Mads Langedrag gir brukerne ut den svært lokale og kortreiste avisen «Sett og hørt på Laos» omtrent én gang i måneden.

Brukerne er også nevenyttige og lager diverse håndverksprodukter som julepynt og filleryer.

– En bitte liten fabrikk, rett og slett, smiler ansatt Jane Støen.

Laos har i dag rundt 14 faste brukere, og mange av dem er innom nesten hver eneste ukedag.

Senteret holder fortsatt til i «midlertidige» lokaler ved Løiten brenneri – noe de har gjort helt siden 1991 … Til våren blir det derimot omsider flytting til nye og faste lokaler i Løten sentrum.

– Da blir det fest og feiring, sier Støen.

Hyggelig gjensyn

Biskop Solveig Fiske, som har brukt de siste tre dagene til å reise rundt i Løten for å besøke blant annet bedrifter, gründere, kapell, skoler og barnehager, setter stor pris på å kunne komme tilbake til gamle og kjente trakter.

– Jeg hadde årlige gudstjenester med Laos da jeg var prest i Løten. Det er alltid et hyggelig sted å komme til, og jeg ser også noen kjente fjes, smiler Fiske.

Biskopen virker å være godt fornøyd idet den tre dager lange visitasen i Løten nærmer seg slutten. Nå skal hun sette seg ned og evaluere, slik at man i fellesskap kan finne ut hva som fungerer bra, og hvor man kan bli flinkere.

Fiske vil særlig rose lokale gründere som tør å tenke nytt.

– Det er morsomt hvordan folk har mot og lyst til å møte framtida på en god måte. Dette har en kjempefin overføringsverdi, også for oss i kirken, sier hun.

– Hva vil du si er de største utfordringene for kirken i Løten?

– Vedlikehold av kirkebygg er en utfordring, men dette vil jeg komme nærmere tilbake til når vi er ferdig med å evaluere. Vi er her først og fremst for å understøtte kirken. Det er et tilsyn, men ikke en «kontroll» for å finne feil. Vi støtter den lokale menigheten og jobber for å sammen finne gode løsninger for framtiden, sier hun.

Lot seg friste ...

Mot slutten av oppholdet på Laos ble biskopen «tatt på fersken» i å hamstre med seg fem store esker med nystekte julekaker.

– Baker ikke biskopen selv?

– Å jo, jeg er egentlig veldig glad i å bake, men man trenger alltids litt ekstra nå i jula, ler hun.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.