Løten kommune søkte Statens vegvesen om gangfelt fra Spånestadvegen over fylkesveg 167 ved Østvang skole. I svaret ber Statens vegvesen kommunen ordne en enkel overgang selv.

I brevet til Statens vegvesen ba kommunen om gangfelt, samt en overgang over grøfta mellom fylkesvegen og gang og sykkelvegen. I svaret skriver Statens vegvesen at gangfelt er et tiltak for å bidra til å avvikle trafikk når det er gående og kjørende av betydelig volum, men at det vil kunne bidra til dårlig trafikksikkerhet når fotgjengertrafikken er liten. Likevel mener Vegvesenet at det bør gjøres tiltak for gående og syklende på stedet. De mener en god løsning vil være å etablere en overgang over grøfta mellom fylkesvegen og gang og sykkelvegen, slik kommunen foreslår i brevet, og mener dette er tilstrekkelig sikkerhetstiltak. Statens vegvesen gir kommunen klarsignal til å starte arbeidet, og de minner samtidig om at arbeidet må utføres i henhold til deres håndbok.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.