Løten får nytt administrativt system for barnehage og SFO. Foreldre må dermed søke barnehageplass digitalt fra hjemmesiden til kommunen. Fra 1. februar vil søknadsskjemaet være tilgjengelig. Også tilbudet om plass sendes digitalt på e-post.

– I år er søknadsfristen 15. mars. Fristen er forlenget med to uker på grunn av at det nye systemet ikke er på plass før 1. februar, sier Ryli-styrer Iren Skyltbekk, leder for barnehageopptaket i Løten i 2017.

MANGE må til ÅDALSBRUK

Om ettermiddagen 15. februar blir det besøksdag i barnehagene, både de kommunale og de private, sånn at vordende barnehageforeldre kan se de ulike barnehagene før de prioriterer.

I enkelte deler av bygda er det for få barnehageplasser ut fra søkermassen, så noen vil få tilbud et stykke unna der de bor.

– Hvert år får foreldre tilbud om barnehager de ikke har søkt. Slik blir det sikkert i år også. I Jønsrud og Lund er det få plasser i forhold til antall søkere. Samtidig har Brovold og Ådalsbruk mange plasser sammenlignet med hvor mange barn som bor i området, sier Skyltbekk.

For noen foreldre kan det bety at de må kjøre fra Nordbygda til Ådalsbruk for å få levert og hentet i barnehagen. Unger som går siste året i barnehagen, har krav på plass i skolekretsen de tilhører.

HAR INGEN LEDIGE PLASSER

De første tilbudene om barnehageplass går ut i slutten av mars. Kabalen er ikke ferdiglagt før i juni. I fjor sommer måtte Løten kommune ta i bruk gamle Sentralen som barnehage for å kunne gi tilbud til alle. Der har ni barn plass. Om kommunen vil trenge enda flere plasser i 2017, vites først i vår.

– Det er per i dag ingen ledige plasser i barnehagene i Løten, sier Skyltbekk.

Det betyr at det er vanskelig å få barnehageplass i Løten før det nye barnehageåret starter i august. Men i Løten har de barnehagegaranti som gir alle som er født innen utgangen av 2016 rett på barnehageplass høsten 2017, men det krever at de har sendt en digital søknad innen 15. mars, og svarer når tilbudet om plass kommer, også dette digitalt. Skyltbekk sier at de som ikke har tilgang til pc, vil få tilbud på annet vis.

Fakta

Løten har fem kommunale barnehager (Jønsrud, Lund, Ryli, Skøyenhagan og Ådalsbruk) og tre private (Skogly, Livensveen og Brovold).I høst ble det åpnet en ekstra småbarnsavdeling i gamle Sentralen, fordi kommunen hadde ni plasser for lite.Det er satt av 20 millioner til å øke antall barnehageplasser i løten innen 2020

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.