Ifølge det nye regelverket må Venne- og pårørendeforeningen søke om å få servere alkohol ved hvert enkelt arrangement, og betale 340 kroner i gebyr per søknad, istedenfor å betale 650 kroner i gebyr for en samlet søknad for alle arrangementene de skal ha på Helsetunet i løpet av et år. Det byr på problemer.

Les også: Løten Helsetund blant landets fire beste

Med ni dansekvelder i løpet av året vil de da komme opp i en sum på over 3.000 kroner, mot 650 tidligere.

Solveig Nybakken, leder i venne- og pårørendeforeningen, sier de må fortsette med alkoholfrie arrangementer om kommunen ikke forandrer reglene.

– 340 kroner per gang blir for kostbart for oss. Det er greit at vi skal betale litt, men denne prisen er for høy, sier Nybakken, som i dag skal i møte med kommuneledelsen angående saken.

jobber med en løsning

Det var forrige uke formannskapet i Løten kommune vedtok det nye avgiftssystemet, som slår uheldig ut for Helsetunet. Siden da har flere i kommunen jobbet med saken. Bente Hagen, virksomhetsleder for kultur, informasjon og service i kommunen, forteller at de jobber med å finne en løsning.

– Siden saken kom opp, har vi jobbet med å finne en løsning for å hjelpe dem. Et gebyr må vi ha, og vi må forholde oss til lovverket. Vi kan ikke legge oss på en annen linje fordi dette er våre egne. Men vi er innstilt på å hjelpe dem med dette her, sier Hagen.

GJORDE FEIL TIDLIGERE

Hagen påpeker at det bare er 340 kroner per danseaften det er snakk om, og at avgiftsøkningen skyldes at kommunen har gjort feil tidligere.

– Støyen rundt dette skyldes at vi har gjort en feil tidligere, som vi nå retter opp i. Vi kan ikke omgå regelverket. Det er gebyr for skjenking, akkurat som det er gebyr for byggesak, men vi har lagt oss på et lavt nivå, sier Hagen.

Hun sier at de ved Helsetunet kan løse problemet for eksempel ved å søke kommunen om støtte til arrangementene.

SKAL FØLE AT DE ER PÅ FEST

Nybakken synes det er rart at kommunen kan lage regler som rammer et eldresenter på en så uheldig måte. Hun sier at det ikke er snakk om fyll, men at de eldre skal ha litt å kose seg med ved siden av kaffen og kaka si.

– Vi tar 20 kroner for en drink. Dette er ikke noe vi tjener penger på; vi gjør det for å gi et tilbud, så de skal ha følelsen av at de er på fest, sier Nybakken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.