• DIAGRAMSKIVE: 4 av 6 anmeldelser kom som følge av brudd på reglementet om kjøre- og hviletid. Bildet viser ei diagramskive som har sittet i fartsskriveren over en lengre periode. Disse skal skiftes for hvert døgn, sier fagleder Geir Thomas Finstad i Statens vegvesen.
    FOTO: Statens vegvesen

Tirsdag 2. oktober var det tungtransporten som sto i fokus ved Husum kontrollstasjon i Løten. Statens vegvesen kontrollerte 31 tunge kjøretøy, noe som resulterte i 6 anmeldelser og 7 bruksforbud.

LES OGSÅ: Slik blir "nye Husum"

- Ønsker ikke trøtte førere på veien

Fire av de seks anmeldelsene kom som følge av brudd på reglementet om kjøre- og hviletid.

- Kjøre- og hviletid reglementet er viktig med tanke på trafikksikkerheten. Vi ønsker ikke å ha trøtte førere på veien, skriver fagleder Geir Thomas Finstad i Statens vegvesen i en pressemelding.

I tillegg ble to sjåfører anmeldt for å kjøre forbi kontrollen.

Sju bruksforbud

Vegvesenet ga også bruksforbud til sju av de 31 kontrollerte kjøretøyene:

  • To bruksforbud for mangler i transportdokumentene knyttet til frakt av farlig gods.
  • To bruksforbud på grunn av overlast.
  • Ett bruksforbud som følge av manglende ledsagerkjøretøy ved spesialtransport.
  • Ett bruksforbud for manglende lastsikring.
  • Ett bruksforbud på grunn av dårlig sikt.

LES OGSÅ: Vegvesenet slår alarm: 31 bruksforbud og 10 anmeldt

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.