Tåka lå tett ned på vegen opp mot Budor søndag. Oppe ved skianlegget stakk sola gjennom, og ga fem – seks hundre i bakken en strålende dag. Folk koste seg på ski, akebrett – og ved pølsegrillene.

– Trafikken er på det normale. Det er nok folk til å fylle opp heisene, men ikke mer enn at folk slipper å stå i kø. Akkurat passe, konkluderte heisfører Terje Fjeld.

Skjedd mye

– Det har skjedd mye her på 26 år. Det er bygget ut flere ganger, og det er flere skiheiser. Et perfekt sted for barnefamilier, sier Fjeld.

– Den første sesongen var det kanskje femti – seksti i bakken i løpet av en dag.

– Flere og flere oppdager Budor som et flott skiområde. Mange har kanskje vært her som små, og når de kommer tilbake med egne familier er de hyggelig overrasket over tilbudet som er utviklet, sier Terje Fjeld, som også skryter av et godt samarbeid med Løten Røde Kors,

Glad i å hjelpe

Heidi-Nikoline Løvås (27) og Amar Osmanovik (19) er to av flere som jobber for Røde Kors på Budor.

– Jeg er glad i å hjelpe, og så passer det bra med utdannelsen min, sier Heidi-Nikoline Løvås – som til daglig jobber som hjelpepleier.

Amar Osmanovik er fersk i sin jobb, og sier at han meldte seg for å kunne gjøre noe nyttig. De forteller at de har hjulpet en person som skadet seg på langrennsski, men ellers går det mye i småtteri som eksempelvis plaster til gnagsår.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00