Etter budsjettbehandlingen i kommunestyret i Løten, som ble enstemmig vedtatt nesten uten diskusjon, ble Løten-politikerne kalt lite engasjerte på lederplass i HA. Det reagerer Kjell-Erik Nordahl (H), Helle Jordbræk (Frp) og Per Egil Storsveen (Frp) på.

– Jeg vil ha meg frabedt kritikk for at vi ikke er engasjerte. Vi gjør våre forsøk og presenterer ting for formannskap og kommunestyre. Vi har våre meninger og fremmer de hver gang, sier Nordahl.

– Ikke møteplager

De tre Løten-politikerne kaller budsjettet som er vedtatt i Løten for «flatt».

– Det er ikke et kuttbudsjett, men det er flatt. Det hjelper jo at det ikke er dårlige tider, men man ser ikke langt nok fram i tid. Selv om vi kommer med gode forslag blir vi nedstemt, sier Storsveen.

– Men er det ikke sånn det er å sitte i opposisjon? At man ofte blir nedstemt siden man ikke har flertall?

– Jo, det er det, og det er en utfordring å sitte i opposisjon. Vi sutrer heller ikke for at vi er små, det er folket som har talt. Men vi føler at man her rygger inn i framtida. Det er derfor vi er kritiske, svarer Nordahl.

De ser ingen grunn til at man skal bruke budsjettmøtene til å diskutere saker som dreier seg om noen få tusen.

– Jeg er ingen møteplager og jeg ser ingen grunn til å diskutere småsummer ned i om vi kan spare 2.000 kroner på et budsjett på en halv milliard, sier Nordahl.

Mer samarbeid

De tre mener også det er for kort tid for politikerne til å sette seg godt nok inn i budsjettet og komme med helt nye forslag.

– Men burde dere ikke i det minste ha stemt mot budsjettet om dere er uenige og for å vise at dere har andre syn?

– Jeg er ikke helt uenig i det. Men jeg er usikker på hva jeg gjør som folkevalgt. Vi får ikke endret på ting, men må samtidig ta ansvar for det som blir vedtatt, sier Nordahl.

Nå vil Høyre og Frp i Løten ha mer samarbeid for å fremme sine saker.

– Vi vil jobbe tettere sammen for å profilere det blå alternativet. Vi vet det ligger utfordringer som vil komme. Vi har en strategi om å synliggjøre saker i forkant for å skape debatt, sier Jordbræk.

– Vi må også ha mer engasjement fra folket. Møt opp i folkets spørretime og utfordre politikerne!

Jeg savner et overordnet engasjement, sier Nordahl.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.