Lilleøkseth sier en fjerning av prisnedskrivingstilskuddet er ille for alle områder i Hedmark, Oppland og Trøndelag hvor det produseres poteter, men det er dobbelt ille for Løten, som også har akevitt som en betydelig merkevare.

– Ressursmessig er dette dårlig utnyttelse av moder jord. En annen ting er at merkevaren norsk potetsprit kommer til å fases ut, fordi den taper konkurransen, tror Lilleøkseth.

Hun påpeker at det er snakk om småpenger, for tilskuddet begrenser seg til inntil 18 millioner kroner årlig, men ordføreren synes likevel det er «riv ruskende gærent» å fjerne det. Hun er overrasket over forslaget.

– At Frp skulle fjerne akevitten ... jeg så ikke den komme! sier Lilleøkseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.